RSS Feed

„Apu sérthetetlennek hitte magát”

24-hu - 2022. 01. 06. 12:28:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

„Apu sérthetetlennek hitte magát”

Egy hónapja, tavaly december 6-án meghalt Kóbor János, az Omega legendás énekese. Kóbor Dániel, az Omega legendás énekesének, Kóbor Jánosnak a fia először beszélt édesapja elvesztéséről.

Kóbor Dániel akkor látta utoljára az édesapját, amikor a három- és egyéves kislányaival meglátogatták néhány héttel a kórházba kerülése előtt. Legutolsó személyes emléke édesapjáról az, amint magához öleli az unokáit, majd puszilgatja őket.

Fia szerint a 78 éves Mecky makkegészséges volt, tele erővel és energiával, pedig nem járt orvoshoz, nem sportolt. Azt mondogatta, hogy túlél mindenkit, mert olyan géneket örökölt.

Bár Dánielt beoltották a koronavírus ellen, apa és fia között nem volt téma a járvány.

Apuval csak úgy szőrmentén beszéltünk erről a témáról, nem érdekelte őt, elbagatellizálta a világjárványt. Apu sérthetetlennek hitte magát– mondta Kóbor János fia.

Aztán egy pénteki napon Mecky felhívta a fiát, hogy nem érzi jól magát.

„Soha nem felejtem el azt a pénteket, amikor felhívott, majd azt mondta: »Fiam, köhögök, nem érzem tökéletes állapotban magam, hőemelkedésem is van.« Lehet, hogy furcsa, amit mondok, de rossz érzés fogott el, magam sem tudtam, miért. Amikor kórházba került, ugyanezt éltem át még egyszer. Az első három napon tudtunk beszélni, és ő nyugtatott, hogy csak a biztonság kedvéért jött be, de már nagyon unja, haza akar menni. Ekkor hallottam életemben utoljára az apám hangját. Tizenegy óra volt. Anyám délután háromkor még beszélt vele, Zsóka, a felesége pedig este tizenegykor. Másnap már azzal hívtak, apu az intenzívre került, súlyos állapotban”

– mondta Kóbor Dániel, akinek most kislányai adnak energiát a gyászban.

Kóbor János családi búcsúztatására egyelőre nem került sor, a nyilvánosság kizárásával a zenész hamvainak egy része a Balatonba, a másik része a bazilikába kerül majd.

Fotó: -a-
Lap tetejére