RSS Feed

Komfortos kedvencek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 06. 13:15:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Komfortos kedvencek

Alfa Romeo Giulia, Audi A4, Citroën C5, Ford Mondeo, Jaguar XE, Kia Stinger, Lexus IS, Mazda 6 – találós kérdés! Mi a közös az alább felsorolt európai és ázsia típusokban? A megfejtés egyik fele, hogy valamennyi négykerekű a közép-kategóriát képviseli!

De az a válasz is helyes, hogy Németországban a felsorolt modellek nem voltak ott a 2021-ben legkedveltebb autók toplistáján. Pár éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy az EU legmotorizáltabb, legfürgébb és legnépesebb tagállamában ne egy Merci, avagy Audi legyen a bajnok! Hanem egy csendes amerikai... A Tesla Model 3-as röviddel azelőtt lett az NSZK-ban szuper sztár, hogy Berlin közelében megkezdik a kaliforniai kocsik termelését!

A több milliárd eurós befektetéssel megépült brandenburgi üzem – kőhajításnyira Lengyelországtól – 2022-ben már sok százezer Teslát akar gyártani – részben belföldi piacra. A Norvégiától Belgiumig egyre divatosabb elektromos típus német riválisa az idén ezüst érmes BMW 3-as sorozata. A bajor rakétához hasonlóan dobogós a „Mittelklasse” kategóriában a Volkswagen Passat. Különösen a kombikba vannak belehabarodva már réges-rég a menedzserek, kereskedők, nagy családosok és kempingezők!


Fotó: -a-
Lap tetejére