RSS Feed

Montenegró ellen kezdi az évet a férfi vízilabda-válogatott

mti - 2022. 01. 05. 8:00:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Montenegró ellen kezdi az évet a férfi vízilabda-válogatott

Az elmúlt év utolsó napjaiban is tréningezett, illetve a következő rövid időszakban szintén edzéseket vezényel csapatának Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

December végén a fiatalabbakkal foglalkozott, most pedig a felnőtt csapattal készül a tréner. A gárda első idei tétmérkőzését január 18-án vívja, akkor Győrben Montenegró lesz az ellenfél a világligában.
    "Az egy jövőbe mutató keret, velük az év során többször is szeretnék foglalkozni, ha éppen van rá lehetőség. Főleg azokkal lesz erre lehetőség, akik nem érintettek a Bajnokok Ligájában" - mondta az év végén összehívott társaságra utalva az MTI-nek az olimpiai bronzérmes gárda szövetségi kapitánya.
    A szakember kedden a Duna Arénában rendezett sajtónyilvános edzésen kiemelte, a tétmérkőzésekre a mostani keretből - amelyből néhányan sérülés miatt hiányoznak - kerül ki a csapat, persze extrém esetek előfordulhatnak.
    "Mindenkinek megmondtam, hogy kifelé és befelé is nyitva van az ajtó, ha valaki a klubjában, vagy itt nálunk olyan teljesítményt nyújt" - jegyezte meg.
    Märcz Tamás arról is beszélt, hogy az áprilisi világbajnoki felkészülésig csak a világliga-mérkőzéseket megelőző rövid összetartások alkalmával tudnak majd gyakorolni, ezért bízik benne, hogy a játékosok a tavaszi "kezdésre" jó fizikai állapotban, kiemelkedő teljesítménnyel a hátuk mögött érkeznek meg.
    Hozzátette, egy világbajnokság a presztízse miatt mindig fontos, azonban a Fukuokában sorra kerülő májusi esemény ezúttal nem kvalifikál sehova, míg az augusztusi, horvátországi Európa-bajnokságról már ki lehet jutni a 2023-as világbajnokságra, ami fontos állomása lesz a párizsi olimpiai ciklusnak.
    "Szeretnénk jól csoportosítani a játékosainkat és mindenhol jó eredményt elérni" - jelentette ki Märcz Tamás.

Fotó: youtube.com
Lap tetejére