RSS Feed

Új berlini kisbabák

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 05. 12:19:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Új berlini kisbabák

A német főváros polgárai még javában pezsgőztek, táncoltak, buliztak, amikor röviddel éjfél után világra jött a Spree-metropolisz legelső, 2022-es bébije. A fiúcska és édesanyja jól vannak: a szülők december 31-én, 21 óra tájban érkeztek meg a kaulsdorfi kórházba.

Éjfél után nem csak a gyönyör indulhat útjára, hanem – azzal összefüggésben – egy-egy új élet is! Anton nevet kap majd az a berlini csecsemő, aki 2022. január elsején, nulla óra 44 perckor született. A  berlin-kaulsdorfi  Vivantes-Klinikum orvosi ügyeletének tájékoztatása szerint az 56 centis baba jól van. Az anyuka már magához is ölelhette megfürösztött bébijét. A közel 4 kilogrammos testsúllyal született kislegény és mamája a következő hétvégét már a családi fészekben tölthetik.

Anton mögött kilenc perccel lemaradva egy friedrichshaini famíliában született meg idén a második fővárosi gyermek. Majd negyed kettő tájban  a Kreuzberg-kerületi Urban-Krankenhausban jött világra a „bronz érmes” befutó. Szerencsére a szombaton és az azóta megérkezett újabb 2022-es jövevények is egészségesek: tavaszt hoztak az esős-szeles legnagyobb német városba.

Fotó: -a-
Lap tetejére