RSS Feed

Neuer, a koronás kapitány

Mogyorósi Géza - 2022. 01. 06. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Neuer, a koronás kapitány

Ha az Antarktisz egyik polár kutatóállomását elérhette januárban a korona-járvány, akkor azon sem csodálkozom, hogy az FC Bayern labdarúgó klub játékosai között is tarol a kór. Oltás ide, karantén oda, az új szezon küszöbén több - bajnokságot nyert - focistát ledöntött a lábáról a vírus.

Pénteken este furcsa meccsel rajtol az első osztályú német labdarúgás 2022-es idénye. Münchenben a mönchengladbachi srácok vendégeskednek. Szinte családias hangulatban, mintha nem lennénk még túl a szeretet ünnepén. A délnémet lelátókon nem lesznek üvöltöző drukkerek, a bajor házigazdák pedig Manuel Neuer nélkül futnak ki a gyepre. A colos kapitány odahaza lazsál: már jelezte, hogy pozitívan tesztelték, de a járvány tünetei enyhék. Az FC Bayern másik „koronázatlan?” királya, Kingsley Coman is karanténbe kényszerült a télen.

Pénteken 20:30-kor lemarad a 18. játéknap nyitányáról  Corentin Tolisso és Omar Richards is. Klubjuk tájékoztatása szerint akárcsak a szuper kapus, Neuer a másik három gyengélkedő brigádtag is viszonylag jól vannak, s a képernyő előtt szurkolnak majd kollégáiknak. Erre kényszerül az FC Bayern másodedzője, Dino Toppmöller is, akit ugyancsak kényszerpihenőre küldtek orvosai a legutóbbi tesztje után.

Addig is, amíg a Bundesliga bajor éllovasa és a tabella 14. helyén toporgó Borussia Mönchengladbach legényei január 7-én este összecsapnak , érdemes hátrapillantani! A korábbi rangadók hangulatát tükrözi, hogy a Covid-19 járvánnyal (is) összefüggésben egy-egy mérkőzést „csupán” 18,5 ezer szurkoló láhatott a másféltucat stadion valamelyikében. A bírók bő félezer sárga lapot osztottak ki a nyár vége óta: ám csak 17 matador „ pirult” el, s volt kénytelen idő előtt tusolni menni. 2022 egyik kérdőjele, hogy mihez kezd a Herthától kirúgott Dárdai Pál Németországban, avagy másutt? Amúgy Gulácsi Péterék is már új edzőt kaptak Lipcsében Domenico Tedesco személyében, míg az bajorok friss vezető trénere Julian Nagelsmann korábban az RB Leipzig didalmenetét irányította.


Fotó: -a-
Lap tetejére