RSS Feed

Természetes védelem a koronavírus ellen

M. A. - 2022. 01. 04. 17:00:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Természetes védelem a koronavírus ellen

A koronavírus-betegség súlyosságát elsősorban a szervezet általános állapota és az immunrendszer fertőzések elleni védekezőképessége határozza meg, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban van az immunrendszerünk, mennyire élünk egészségesen, és mennyire figyelünk a helyes életmódra és a megfelelő vitaminpótlásra.

A vírus ellen a világon a legerősebb fegyver az oltás, de alapvetően nélkülözhetetlen az immunrendszer megfelelő működése. A legfrissebb kutatások bizonyítják, hogy a COVID-19 kialakulásának, vagy súlyosabb szövődmények előfordulásának kockázatát egyes anyagok és vitaminok pótlása jelentős mértékben csökkentheti. A D3-vitamin igazolt hatása mellett egyre több kutatás folyik a nikotinamid-mononukleotid (NMN) pótlásának lehetséges szerepét illetően a COVID-19 betegség kialakulásának megelőzését illetően, de jelentek meg olyan publikációk is, ahol kimutatták, hogy a rezveratrol in vitro képes volt megakadályozni a koronavírus szaporodását.

 

Számos klinikai kutatás zajlik a koronavírus általi betegség és az immunrendszer működésének megértését illetően világszerte, és bár még rengeteg kérdés van a témában, az már bizonyított, hogy a védőoltás mellett a leghatékonyabb védekezést a jól működő immunrendszer jelenti.

 

„Ha az immunrendszer nem működik rendesen, akkor nem képes megfelelő védelmet nyújtani a COVID-fertőzés ellen, ami jobb esetben a betegség lassú gyógyulásához, rosszabb esetben pedig súlyos szervkárosodások révén halálhoz vezethet” – figyelmeztet Dr. Széchenyi Kornél. Az immunrendszer működőképessége függ az örökletes genetikai tényezőktől, az életmódtól és a kortól is. „Szervezetünk működése bonyolult biokémiai folyamatoktól függ, amihez számos anyag megfelelő mennyiségű jelenlétére van szükség. Ha ezek közül a fontos anyagok közül valamelyik hiányzik, vagy nincs jelen a szükséges mennyiségben, akkor az adott biokémiai folyamat nem lesz képes a szervezet működéséhez szükséges feladatát megfelelően ellátni, ami a sejtek és azon keresztül a szervezet funkciójának zavarához vezethet, ami ezen keresztül valamilyen betegség formájában jelenhet meg” – részletezi a szakember.

 Fotó: New Beauty, purecom
Lap tetejére