RSS Feed

Heten, mint a gonoszok

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 03. 13:12:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Heten, mint a gonoszok

2021-ben az örökifjú Toyota Yaris lett az Év autója. Januártól pedig számos sportos, elektromos modell pályázhat a fenti címre. A hét típusra leszűkített keretből a nemzetközi zsűri lehet, hogy a Volkswagen ID.3-as bázisára épített Cupra Born mellett dönt.

A Seat család villany-verdája egyszerre vad és környezetbarát. A spanyol temperamentumot német precizítással ötvöző modell zöld rendszámmal a magyar utakat is meghódíthatja. Reklámnak remek lenne, ha a Cupra Born söpörné be a zsurnaliszta szakzsűri legtöbb voksát. Igen ám, de a 2022-es Év autója címért hadbaállt a Ford Mustang is. A tengerentúli Mach-E picit még a 60-as évekbeli ős, paripa emblémás, kétajtós sportkocsit is eszünkbe juttatja, mely a filmvászon révén távol Amerikától is a szabadság és szerelem szimbóluma lett.

Az elektromos sztráda rakéta riválisa a négykerekű novumok csatájában a Hyundai Ioniq 5-ös. Ugyancsak koreai márka az azonos platformra megálmodott, külsőre vagányabb Kia Ev 6-os. A 7 évnyi, illetve 150 ezer kilométeres garancia ezúttal is arról árulkodik, hogy a járműipar ázsiai szereplői megint minőséggel rukkoltak elő. Crossover fazonú a franciák vadiúj Renault Mégan E-Tech típusa. S klassz lett a konzervatív – benzines, dízel erőforrással megvásárolható – Peugeot 308-as is. Az elektromos Skoda Eniaq iV szintén gyönyőrű – keresztezi a terepjárók és a kombik erényeit – s a VW ID.4 cseh rokona mégis megfizethetőbb számos, tágas konkurensnél!

Fotó: -a-
Lap tetejére