RSS Feed

A túlsúlyosok élete (sem) egyszerű

M. A. - 2022. 01. 03. 13:52:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A túlsúlyosok élete (sem) egyszerű

Rácz-Stefán Tibor Nincs hozzád hasonló című romantikus regénye tabutémák sokaságát foglalja magában. A túlsúly miatti egészségügyi veszélyek, a párkapcsolaton belüli erőszak és az anyaság nehézségei.

Az sem mellékes, hogy a szereplők meleg emberek, főhősünk Csongor már előbújt, újdonsült párja, Kristóf még nem, helyzetüket bonyolítja, hogy Kristóf szereti a nagydarab srácokat, emiatt Csongor feszeng, hiszen túlsúlya miatt sürgősen le kell fogynia. Vajon melyik lesz fontosabb számára az egészsége vagy a szerelme, esetleg mindkettő? Mégis mi történik, akkor, ha csak egyet választhatsz? Az életrajzi kötetből kiderül…

 

A szerző részben saját életét írta bele a könyvbe, és a szemfüles olvasók számára a mellékszereplők sem újak, hiszen korábbi regényeiben (pl.: Éld át a pillanatot, Mikrofonpróba) már találkoztunk velük. A történet teljesen reális, Csongor végre megtalálja az igazit, de titokban fél attól, hogy az életmódváltás miatt - ha lefogy és vékonyabb lesz - Kristóf már nem fogja szeretni. Viszont csak egy életünk van, ezért Csongornak az egészsége mindennél fontosabb, sőt képbe kerül egy régi barát is.


 Érdekesség, hogy a történet részben Szegeden játszódik, ahol a kiadó székhelye található, úgy látszik a valóság többször megjelenik a sztoriban.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére