RSS Feed

Berlin: hiába menekülsz

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 02. 12:53:13 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Berlin: hiába menekülsz

Civil ruhás járőrök a szeretet ünnepe küszöbén lettek figyelmesek a német fővárosban egy gépkocsira, melynek első ajtajain is sötétített üvegek voltak. A zsaruk hamar kiderítették, hogy az autót körözik, mert tulaja nem rendelkezik kötelező biztosítással.

A  Hohenzollerndammnál megállított verda vezetője először látszólag szótfogadott az őt leintő rendőröknek: lefékezett, majd ismét gázt adott. A berlini üldözéses verseny során egy Schöneberg kerületi kereszteződésben a szirénás járműnek ütközött a hajszolt sofőr, majd további féltucat járgánnyal karambolozott. Az utolsó – frontális – csattanást követően a vétkes autós futva próbált eltűnni a zsaruk szeme elől.

Végül csak könnygáz alkalmazásával sikerült megbilincselniük az éjszakai rodeó vad főszereplőjét. A 42 éves gyanusított járművében vele utazó két hölgy könnyebb sérülésekkel megúszták a decemberi kalandot. A lefoglalt roncs átvizsgálásakor a nyomozók egy késre bukkantak. A bejelentett lakhellyel nem rendelkező, agresszív, őrizebe vett „akció hős” aznap vélhetően kábítószert fogyasztott, így első útja a kórházi vérvételhez vezetett. Folyt. köv.

Fotó: -a-
Lap tetejére