RSS Feed

Musk már a Marsra gondol

hvg.hu - 2022. 01. 02. 9:04:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Musk már a Marsra gondol

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy Elon Musk szeretne embert juttatni a Marsra, ám a jelek szerint ez a terve jóval ambíciózusabb, mint amiről eddig hallani lehetett. A SpaceX vezére, Lex Fridman – a Massachusettsi Műszaki Egyetem mesterségesintelligencia-kutatója – podcastjában beszélt arról, hogy a céggel a következő 5-10 évben már embert vinne a vörös bolygó felszínére.

Amikor Fridman arról kérdezte a SpaceX vezérét, hogy szerinte mikor léphet a Mars felszínére az első ember, akkor némi gondolkodás után azt mondta, a legjobb esetben erre öt, a legrosszabb esetben pedig tíz év múlva kerülhet sor – foglalta össze a lényeget a Daily Caller.


A legnagyobb kérdés persze az, hogy milyen járművel jutnak majd el odáig, ám Musk szerint erre az utazásra valószínűleg a Csillaghajó lesz majd az alkalmas. Mint ismert, hamarosan Föld körüli pályára állhat az űrhajó első prototípusa, amiről a SpaceX vezére korábban úgy nyilatkozott, hogy ezzel vinne embereket a vörös bolygóra. Igaz, szerinte pár száz ember halála benne van a pakliban.

Fotó: -a-
Lap tetejére