RSS Feed

Gordon Ramsey saját olasz borkollekcióval jelentkezett

www.agroinform.hu - 2021. 12. 28. 8:49:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gordon Ramsey saját olasz borkollekcióval jelentkezett

Gordon Ramsay Michelin-csillagos séf bejelentette saját olasz borválasztéka, a Gordon Ramsay Italian Collection bevezetését.

Az ördög maga
A Pokol Konyhájának főördöge a Benchmark Drinks és a neves borász, Alberto Antonini együttműködésével hozta létre a kollekciót, mely három borfajtából áll, ezek a vörös, fehér és a rozé. Az értékesítést kizárólag a Tescon keresztül vagy online a www.winedelivered.co.uk oldalon keresztül végzik. A borok piacra juttatását évek fejlesztése előzte meg, és Gordon Ramsay hivatalos közlése szerint a kollekció a legjobb olasz alapanyagokból készül.

A világ talán egyik leghíresebb séfje így nyilatkozott az indulásról: "Három Michelin-csillagos étterem vezetése több mint 20 éve azt jelenti, hogy megkóstolhattam a világ legjobb borai közül néhányat. A borkészítés mindig is lenyűgözött; ez egy varázslatos folyamat, ahol a hagyományok, a szenvedély és a tudomány keveredik, és a végén mindez palackba kerül. Olaszország és az olasz borok különleges helyet foglalnak el a szívemben, Tana és én hihetetlenül boldog pillanatokat töltöttünk ebben a csodálatos országban, és sok ilyen pillanatot tett még jobbá egy pohár gyönyörű bor."

"Amikor saját borkínálatom elindítására került sor, nagyon fontos volt, hogy ugyanazt a színvonalat és minőséget képviseljem, mint amit az éttermeimben elvárok."

"Hatalmas öröm volt együttműködni ebben a projektben Alberto Antoninivel, Olaszország egyik legnagyobb borászával. Nagyon büszke vagyok arra, amit létrehoztunk, és remélem, hogy az étel- és borkedvelők ugyanúgy szeretik majd, mint én."

Ramsay a hagyományok tiszteletén alapuló kortárs borászatban szerzett hírneve alapján választotta ki Antoninit maga mellé. A páros azt a szokatlan döntést is meghozta, hogy két különböző olasz borvidékről, Toszkánából és Abruzzóból származó gyümölcsöket kevernek össze, hogy elérjék a kívánt ízvilágot és stílust.

A Gordon Ramsay Italian Collection három bora a következő:
Intenso Rosso 2020
Élénk rubinvörös színű bor, friss ribizli, szeder és egy csipetnyi kovakő illatával. A bor mélységgel és textúrával rendelkezik a szájban, megközelíthető tanninokkal és lágy, zamatos lecsengéssel. Tökéletes párosítás grillezett toszkán steakhez vagy gazdag paradicsomraguhoz.

Vibrante Bianco 2020
Halvány szalmaszínű bor, fehér virágok jegyeivel, friss zöldalma és fehér őszibarack aromákkal. Ez a bor vibráló és lédús a szájban. Üdítő savakkal és hosszú, ásványos lecsengéssel rendelkezik, és tenger gyümölcsei rizottóhoz vagy friss caprese salátához fogyasztható.

Elegante Rosato 2020
Halvány rózsaszín színű, friss piros cseresznyés aromákkal. Ez a bor illatos, virágos ízvilággal rendelkezik, gyengéd tanninokkal és elegáns lecsengéssel. Tökéletes kísérője a cacciatore csirkének, egy frissen sült zöldséges fettuccine-nak, vagy egyszerűen hűtött aperitivo-ként.

A Gordon Ramsay Italian Collection termékcsalád Angliában nagyjából 4300 forintos (10£) áron lesz kapható a Tescoban és az online boltban. Gordon Ramsay nem az első, csupán a legújabb név a hírességek listáján, akik saját borkínálatot indítottak, így a séf Brad Pitt és Angelina Jolie, Sir Ian Botham vagy Gary Barlow nyomdokain jár.

Fotó: Fotó: Flickr/gordonramsaysubmissions
Lap tetejére