RSS Feed

Az újraegyesülés diszkrét erotikája

Mogyorósi Géza - 2021. 12. 27. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az újraegyesülés diszkrét erotikája

Bő három évtized távlatából is sokan állítják, hogy a berlini fal 1989 novemberi megrepedésével az autókereskedők és a mindkét nembeli prostik jártak a legjobban. Azért csurrant-cseppent az ingatlanosoknak, az utazási irodáknak és a repülőtársaságoknak is a megkeményedett márka milliókból!

Tagadhatatlanul szexuális forradalom vette kezdetét Németországban, midőn '89-ben legelső közös karácsonyára készült az évtizedekre kettészakított közép-európai nép. Lipcsétől Rostockig sorban nyíltak a kisebb-nagyobb járműkereskedések és kuplerájok. S noha a munkanélküliséggel takaródzó lányok és asszonyok korábban sem tartoztak a megdumálhatatlan dámák közé, a kemény márka (DEM) határozottan vonzóvá tette számukra a prostitúciót. A Kelet és Nyugat különbözősége persze a kurvák és kéjfiúk frontján is jelentkezett.

Különösen, hogy lengyel, bolgár, szerb, szovjet hölgyek is osztották anno szláv kegyeiket szerte Németországban. Az újraegyesítés korszakában a pesti Kurírban is olvashattunk arról, hogy a kábítószeres tinédzserek 30-50 márkás alkalmi rosszalkodásától eltekintve, száz DEM alatt, 1991 nyarán nemigen volt megúszható az édes óra. A manöken küllemű prostituáltak ingyen óvszerrel Berlin nyugati felében 150-300 márkáért voltak hajlandók a futó testi szerelemre. A költségekben persze nem csak a szétszaggatott harisnyanadrágok, bugyogók és a 14 százalékos forgalmiadó foglaltatott benne, hanem a német fővárost különösen fenyegető AIDS-veszély is. A „párizsi“ – ahogyan Berlinben a kondomot nevezik – kihagyása a szexkalandból, duplázta-triplázta a lányok/fiúk tarifáját. De jaj/baj a következő kuncsaftnak, aki a mindkét nembeli homoszexuálisok paradicsomában tért be a tárt karokkal és combokkal váró profikhoz és amatőrökhöz...

Az ősi mesterséget űző utcai, szállodai pillangók mellett az újságokban hírdető, kéjbérből élő nők száma is a taxisokéval vetekedett anno a 3,5 milliós metropoliszban, ahol a prostituáltak sem napi egy fuvarból éltek! Berlin legnagyobb napilapját, a Berliner Zeitungot (B.Z.) felütve, egy csendes csütörtöki napon közel 200 hirdetésre bukkantam '91-ben, egy cikkhez anyagot gyűjtve. Íme egy kis történelmi ízelítő, stílusgyakorlat: „A cseh Jana meglátogatja Önt! Lakásban hotelben”; „Három távol-keleti lótuszvirág, elvarázsolja!”; „Kiki! Szőrtelen, 18 éves, tabumentes rabszolgalány, csak egy  telefon”. Nemzetközi csapatok is kínálták szolgáltatásaikat. Bukkantam lengyel-tajvani kvartettre, német-török tandemre. Már-már megkapó volt annak az óriás mellű, alul fiú, felül nő hirdetőnek az ajánlata, aki „Top-Travestie” jeligével osztja kegyeit. Vajon kiknek? Akadt még a B.Z. kínálatában hosszú combú japán hölgy, s franciául nem csak perfektül beszélő Szajna-parti szajha is. A szexbiznisz virágzott és 2022 küszöbén sem hervadozik az NSZK-ban. Bár állítólag az internet és a koronavírus ennek a szakmának is „betett”!


Fotó: -a-
Lap tetejére