RSS Feed

Örömhír a nyugdíjasoknak

24.hu, mix - 2021. 12. 07. 8:55:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Örömhír a nyugdíjasoknak

Hétfőn a parlamentben Orbán Viktor a korábban tervezetthez képest magasabb nyugdíjemelést jelentett be.Annak nyomán történt ez, hogy az LMP-s Schmuck Erzsébet arról kérdezte a miniszterelnököt: megteszi-e és mikor a szükséges lépéseket a kormány, hogy a nyugdíjak januárban a tényleges infláció mértékével emelkedjenek? Vajon mit szólnak ehhez Varga és Matolcsy urak?

Erre a kormányfő úgy reagált, hogy az alighanem Schmuck Erzsébetet is meglepte.

A miniszterelnök ugyanis azt is mondta, arra tesz javaslatot, hogy januártól ne 3, hanem 5 százalékkal emeljék a nyugdíjat. A miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy a jegybank tájékoztatása szerint az infláció is 5 százalékos lesz 2022-ben.

Márpedig a nyugdíjakat a pénzromlás mértékéhez igazítják, igaz, ha az infláció a vártnál magasabb, akkor csak utólag.

Egyébként Orbán válasza alighanem csak az LMP politikusát lepte meg, hiszen ekkora isztogajést még nem látott a világa mit az utóbbi hetekben a kormány véghez visz, s ennek bizonyosan nagy böjtje lesz, akárki is alakít majd kormányt az áprilisi választások után. Orbán ezúttal mindent egy lapra tett fel, vagyis all int játszik. Ő is tudja, hogy nem veszíthet, mert akkor megkezdődik a NER leépítése.


Fotó: -a-
Lap tetejére