RSS Feed

A Squid Game tényleg halálos film

telex - 2021. 11. 25. 16:36:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Squid Game tényleg halálos film

Halálra ítéltek egy férfit Észak-Koreában, miután becsempészte a Squid Game című sorozat egy példányát az országba. Észak-Koreában törvényben tiltják a filmek, színdarabok, zenék, könyvek behozatalát, és vasszigorral büntetik, ha valaki ezt megszegi.

A Radio Free Asia cikke szerint nemrég halálra ítélték azt a férfit, aki becsempészte az országba a Squid Game című nagysikerű dél-koreai sorozat felvételét. A lap információi szerint a hatóságok középiskolás diákokat kaptak rajta, ahogy nézték a sorozatot, innen jutottak el aztán a férfihez. A halálra ítélt férfi állítólag Kínából csempészte be a sorozat egy példányát, és pendrive-on árulta az országban.

A lap forrásai szerint a csempészt golyóval fogják kivégezni, míg az egyik vásárlója, egy iskolai diák életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Az iskola hat másik diákját – akik csak nézték a sorozatot – öt év kényszermunkára ítélték, a tanárokat és iskolai dolgozókat pedig elbocsátották, és távoli bányákban kell majd dolgozniuk.


Nem meglepő, hogy Észak-Koreában nem örültek a dél-koreai sikersorozatnak, mert a két ország közti konfliktusról is jócskán szó van benne. Azokat pedig különösen szigorúan büntetik Észak-Koreában, akik az ellenséges Dél-Koreából vagy az Egyesült Államokból csempésznek be bármilyen médiaterméket vagy kulturális anyagot.


Fotó: -a-
Lap tetejére