RSS Feed

Hertha – 12:26-os gólarány

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 11. 23. 17:45:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hertha – 12:26-os gólarány

December 19-én a Köln kontra Stuttgart rangadóval zárul a német első osztályú labdarúgó bajnokság. Azon a hétvégén a müncheni gólgyárosok a wolfsburgi legényeket vendégelik meg. Noha az FC Bayern a 12. játéknapon, Augsburgban – kivételesen – veszített (2:1), kevesen kételkednek benne, hogy a bajor milliomosok ismét bajnokok lehetnek.

Szinte már unalmas, hogy a Bundesliga tabellát novemberben is a dél-német klub uralja. A minapi, augsburgi kudarc ellenére 41-13-as gólaránnyal büszkélekedő bajor brigád várhatóan 2022 januárjában is topon marad. A karácsonyi pihenőig persze kell még néhány kilométert futkározniuk a germán sportembereknek. A Borussia Dortmund a második a tabellán: legközelebb szombaton a Wolfsburg együttesét illene legyőzniük. Dobogós jelenleg az SC Freiburg is. Ők Bochumban, idegenben gurigáznak majd a hó végén.

Nagy érdeklődés előzi meg a Hertha BSC kontra Augsburg meccset is. Pláne, hogy két Dárdai – apa és fia, tréner és tanítvány – közösen szenvedtek vereséget legutóbb, a másik fővárosi team ellen. Union Berlin – Hertha 2:0. Pali klubjának teljesítményét az „ötlettelenség” jellemezte – a helyi sportsajtó szerint. Tény, hogy az 1. FC Union ma ötödik a Bundesliga tabellán, 19:17-es gólaránnyal. Míg a Dárdai Marcival kifutó west-berlini csapat csupán a 13. A 12: 26-os hálórezegtetés pedig azt tükrözi, hogy a magyar edzőnek szinte minden mérkőzés után számolnia kell azzal, hogy Fredi Bobic lapátra teszi. Az 50 éves klub vezér – egyelőre – türelmes barátjával, hajdani játékos társával.

Fotó: -a-
Lap tetejére