RSS Feed

Hernádi: Rosszkor voltam rossz helyen

hvg.hu - 2021. 11. 23. 17:32:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hernádi: Rosszkor voltam rossz helyen

A miniszterelnökökkel folytatott vitáiról, a horvátországi korrupciós ügyről, és az esztergomi üzletről is beszélt Hernádi Zsolt az ATV-nek nyilatkozva. Minden miniszterelnökkel volt vitája, de sikerült korrekt viszonyt kialakítani velük – mondta Hernádi Zsolt az ATV-nek adott interjújában. A Mol elnök-vezérigazgatója arról is beszélt: a legélesebb vitája még 2001-ben alakult ki Orbán Viktorral a gázárról.

Részletesen foglalkozott az ellene Horvátországban folyó korrupciós perrel is, amelyben a horvát bíróság két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Azt ismételte el, amivel korábban is érvelt: a magyar ügyészség azt állapította meg, hogy nem történt bűncselekmény, a Fővárosi Törvényszék pedig azt mondta ki, hogy a horvátok nem folytatnának le tisztességes eljárást, ezért nem kell őt kiadni. Azt hátránynak érzi, hogy emiatt nem utazhat külföldre, de

„ahol én dolgozom, tudják, hogy csak rosszkor voltam rossz helyen”.

Beszélt Esztergomról is, ahol már három szállodája is van, és mint a HVG bemutatta, az önkormányzati fürdő sajátos szimbiózisban él ezekkel, miközben a polgármester az ő unokaöccse. A Mol-vezér azt mondta erről, polgári kötelességének érzi, hogy üzleti érdekeltségeivel segítse a város fejlődését.

Fotó: -a-
Lap tetejére