RSS Feed

Idén karácsonykor még könnyebb jót tenni

M. A. - 2021. 11. 24. 8:07:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Idén karácsonykor még könnyebb jót tenni

A Coca-Cola Magyarország két évvel ezelőtti karácsonyi akciójának folytatásaként újra lehetővé teszi, hogy egy apró gesztussal segítsünk a rászorulóknak. A budapesti Szent István Téren megrendezett adventi vásár látogatói minden, a helyszínen megvásárolt Coca-Cola üdítővel azokat támogatják, akiknek leginkább szükségük van rá.

A Magyar Vöröskereszttel együttműködésben minden palack után egy adag ételt juttatnak el az közvetlenül azoknak, akiknek szüksége van rá. Az üdítőitalgyártó és a segélyszervezet évek óta dolgozik azon, hogy kicsit boldogabbá tegye azokat, akiknek nemcsak ételből, de örömből is kevesebb jut.

 

A „Nyiss a csodára” márkafilozófia keretében a CocaCola – Magyarországon forgatott – idei karácsonyi reklámfilmje az emberekben rejlő kedvességet és örömet helyezi új megvilágításba. Ez inspirálta a vállalat jótékony kezdeményezését is: 2021. november 19. és 2022. január 1. között az Adventi Ünnep a Bazilikánál látogatói minden palack Coca-Cola, Fanta, Sprite, Kinley, Fuzetea, Cappy és Naturaqua megvásárlásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyar Vöröskereszt segítségével egy adag ételt juttassanak el a rászorulóknak. A segélyszervezet a támogatást kifejezetten nem a karácsonyi időszakban tervezi felhasználni, hiszen ilyenkor nagyon sokan adakoznak, igyekeznek megkönnyíteni a nehezebb sorsúak életét. Ám a segítségre, ételadományra az év többi hónapjában is nagy szükség van. Ezért a Magyar Vöröskereszt 2022 első félévében osztja majd ki a vállalat támogatásából vásárolt élelmiszercsomagokat.

 

A Coca-Cola Magyarország 2019. decemberében rendhagyó kampányt indított: a kupakokban található kóddal nem nyerni lehetett, hanem egy-egy tál melegételt adományozni a rászorulóknak.

 

Tavaly, a koronavírus-világjárvány idején a Coca-Cola Magyarország „Reklám helyett segítség” kezdeményezése keretében a vállalat forrásait a közösség szolgálatába állította: áprilistól szüneteltette saját kereskedelmi reklámtevékenységét, márkáinak hirdetésekre szánt felületeit és a közösségimédia-csatornáit a Magyar Vöröskeresztnek adta át.

 

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére