RSS Feed

Autó: Bogártól a Tesláig

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 11. 22. 17:57:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Autó: Bogártól a Tesláig

A zöldmezős beruházással a náci korszakban megszületett wolfsburgi világkonszern a legendás VW Bogárral alapozta meg nemzetközi sikerét. Aztán '74-ben a Golf első generációja vette át a Käfer szerepkörét a vadonatúj kompakt kategóriában. A Mercedes-Benz akkoriban már menő luxusmárka volt.

Napjainkban a Volkswagen Golf nyolcadik nemzedéke, s annak drágább, ID 3/4-es elektromos testvérmodelljei toboroznak bátor és pénzes vevőket. Hamarosan SUV és ID 2-es is debütál, hiszen 2025-ig mintegy húsz új környezetkomáló, csendes verdát ígér az egykoron (Mercivel közlekedő) Adolf Hitler pátyolgatta járműipari konszern. A rokon ©koda szintén több takarékos újdonságot ígér az évtized derekáig.

A rivális franciák sem szunnyadnak – főleg a Renault megszellőztetett jövőbeni tervei merészek. A jelszó „E-Mobilität”! Ezen szellemben tervezik a Mercedes-Benz friss, EQ márkáját, kb. tíz jövőbe mutató típussal. A népszerű S-, E- és C-Klasse már 2023-ban megújulhat! Az Opeltől a Fordig rengeteg ötlettel találkozni, s a berlin-brandenburgi (még épülő) Tesla üzem palettája is színesedhez az elkövetkező esztendőkben. Naná, hogy a Kínai Népköztársaság, valamint Japán, Korea és az USA mérnökei sem lazsálnak, miközben sokan a dízel/benzines modellek kihalását prognosztizálják 2040-ig!

Fotó: -a-
Lap tetejére