RSS Feed

Fürth: vágyódás a másodosztályba

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 11. 22. 17:20:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fürth: vágyódás a másodosztályba

A kacifántos nevű német foci klub, az SpVgg Greuther Fürth felkerülése a legjobb 18 csapat közé azt sejtette 2021 derekán, hogy a {például Hamburgot nélkülöző} germán toplistán vidéki, eddig lucernában tréningező mezitlábas legényeknek is van keresni valójuk.

Nos azt nem vonom kétségbe, hogy a 12. játéknapon az M'gladbachtól 4:0-ra kikapó fürthi fiúk bankszámlája így novemberben csinosabb, mint tavasszal volt, midőn még a másodosztályban kergették a labdát. Ám Közép-Európa legerősebb ligájában csak téblábolnak, amit a 18. helyük is tükröz a tabellán. 8:33-as (eddigi) gólarányuk azt jelzi, hogy jövőre alighanem ismét egy szinttel lejjebb gyűjthetnek pontokat! A topon naná, hogy az FC Bayern és a Dortmund. Dobogós jelenleg az SC Freiburg is. Ők Bochumban, idegenben gurigáznak majd a hó végén. Hátul a toplistán a Hertha tököl, náluk gyengébb e szezonban az Eintracht Frankfurt (14.) és az FC Augsburg (15.) A VfB Stuttgarté a 16. placc, mögöttük a lúzer bielefeldi és a fentebb megénekelt fürthi gárda.

A másfél tucat első osztályú klub versengésében hatalmas érdeklődés előzi meg a Hertha BSC kontra Augsburg meccset. Vagyis az eddig gyengélkedő focisták csatáját. Pláne, hogy két Dárdai – apa és fia, tréner és tanítvány – közösen szenvedtek vereséget legutóbb, a másik fővárosi team ellen. Union Berlin – Hertha 2:0. Paliék teljesítményét az „ötlettelenség” jellemezte – a helyi sportsajtó szerint. Tény, hogy az 1. FC Union ma ötödik a Bundesliga tabellán, 19:17-es gólaránnyal. Míg a Dárdai Marcival kifutó west-berlini kék-fehér mezes brigád csupán a 13. A 12:26-os hálórezegtetés pedig azt tükrözi, hogy a magyar edzőnek szinte minden mérkőzés után számolnia kell azzal, hogy Fredi Bobic klub vezér meneszti.


Fotó: -a-
Lap tetejére