RSS Feed

Elhunyt Mick Rock legendás zenei fotós

mti - 2021. 11. 20. 17:00:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Elhunyt Mick Rock legendás zenei fotós

Elhunyt 72 éves korában Mick Rock legendás fotós, aki olyan zenészeket örökített meg kamerájával, mint David Bowie, a Queen, a Stooges, a Sex Pistols és Lou Reed - adta hírül a Variety.

    Halálát a Twitteren jelentették be.
    "Azok, akiknek volt szerencséjük az ő köreiben létezni, tudják, hogy Mick sokkal több volt +a férfinél, aki lefotózta a 70-es éveket+. Fotográfus költő volt, egy igazi természeti erő, aki pontosan azzal töltötte a napjait, amit szeretett. Amit csinált, azt mindig a maga elragadóan felháborító módján tette" - olvasható a közleményben.
    Halála okát nem közölték.
    Michael David Rock az angliai Hammersmithben született, a Cambridge Egyetemre járt, amikor fotózni kezdett, először helyi koncerteket dokumentált. 1972-ben találkozott Bowie-val, egy ideig az ő hivatalos fotósaként dolgozott, elkészítette róla a legikonikusabb fotókat Ziggy Stardustként.
    Mick Rock volt a Bowie Space Oddity, Jean Genie és  John, I'm Only Dancing című dalaihoz készült videoklipek producere és rendezője.
    Munkái a rockzene legemlékezetesebb albumainak borítóin is láthatóak, például Lou Reed Transformer és Coney Island Baby című albumain, Iggy Pop és a the Stooges Raw Power című lemezén, a Queen Queen II című lemezén, a Ramones End of the Century című lemezén és Joan Jett I Love Rock 'n Roll című albumán.
    Karrierje során rengeteg zenészt fotózott, közéjük tartozik Snoop Dogg, Lady Gaga, a Killers, Alicia Keys, Miley Cyrus, a Yeah Yeah Yeahs, a Queens of the Stone Age, a Daft Punk.

Fotó: Flickr/Nikon Europe Photostream / kultura.hu
Lap tetejére