RSS Feed

Tündéri cukiságok születtek az Állatkertben

nuus.hu - 2021. 11. 20. 8:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tündéri cukiságok születtek az Állatkertben

A hím- és nőstény perzsa leopárd nevére csütörtöktől lehet szavazni a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján. Az Állatkert régóta foglalkozik az Afrikában és Ázsiában is élő leopárdokkal.

Legnagyobb termetű alfajuk a perzsa leopárd, amely a Kaukázustól Pakisztánig őshonos. A veszélyeztetett nagymacska 2003 óta folyamatosan él a városligeti intézményben – mondta Hanga Zoltán szóvivő.

A 10 hetes kölykök két hete kapták első oltásukat, amit csütörtökön egy ismétlő, kombinált vakcina beadása követett. Csütörtök estétől hét napon át lehet voksolni a két leopárdkölykök nevére az budapesti állatkert honlapján. A nőstény állat a perzsa Arya (jelentése: tiszteletre méltó), az Azara (jelentése: tűz, skarlátvörös), valamint az Azra (jelentése: szűz, ifjú hölgy) nevek közül kapja az egyiket.

A hím kölyök párduc pedig az arab és perzsa eredetű Amir (jelentése: uralkodó, vezér halhatatan), Azad (jelentése: független, kötetlen), valamint Aziz (jelentése: erőteljes) nevek közül valamelyiket – mondta Hanga Zoltán.A Fővárosi Önkormányzat 45 millió forintot adott a leopárdok számára is otthont adó kifutó felújítására. A beruházás a tervek szerint 2022 márciusára készül el, a terület mozgássérültek számára is körbejárható lesz.

Fotó: https://zoobudapest.com/Bagosi Zoltán
Lap tetejére