RSS Feed

Együnk Egymásért: sikerrel zárult az adománygyűjtés

M. A. - 2021. 11. 18. 8:48:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Együnk Egymásért: sikerrel zárult az adománygyűjtés

Végéhez ért az Együnk Egymásért program a VakVarjú éttermekben. A program a magyar gasztronómiai élet egyik legnagyobb hatékonyságú jótékonysági akciója, idén azt a célt tűzte ki maga elé, hogy több tízezer élelmiszercsomag összeállításához gyűjtsön adományokat vendéglátóhelyek közreműködésével.

 A több mint kéthetes akció során a VakVarjúk étteremcsalád több mint 265 000 Forintot gyűjtött össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. Az étteremcsalád életében fontos helyet foglalnak el a jótékonysági tevékenységek, legutóbb az Élelmiszerbank kezdeményezéséhez, az idén 10. évfordulóját ünneplő Együnk Egymásért programhoz csatlakoztak egy kéthetes akció keretében.

 

„Örömmel vettünk részt az Együnk Egymásért programban, mert hiszünk abban, hogy együtt, összefogással tudunk a leghatékonyabban segíteni a rászorulóknak. Ez az adományozás nem csak egyszerű jótékonykodás: az Magyar Élelmiszerbank kampánya egyszerre áll ki a fenntarthatóság mellett és korunk egyik legnagyobb problémája, az élelmiszerpazarlás ellen. Ezek az értékek számunkra is fontosak, így magától értetődött, hogy támogatjuk a kezdeményezést. Örülünk, hogy több mint 265 000 Forintot sikerült a vendégekkel együtt összegyűjtenünk” – mondta el Semsei Rudolf, az étteremcsalád tulajdonosa.

 

A programban négy Vakvarjú étterem vett részt, a vendégek a Varjúséfek Együnk Egymásért menüben szereplő fogások rendelése esetén, a VakVarjú 100 Ft-tal támogatta az Együnk Egymásért programot.

 

„A VakVarjú éttermek támogatása a közösségi segítségnyújtás egyik legjobb példája, hiszen az akció sikeréhez a vendégeik akivitására is szükség volt. A támogatói menük fogyasztóinak kivételes gasztronómiai élményekben volt részük, és egyúttal nélkülöző emberek élelmezését is segítették. Az összegyűlt adományok segítségével az Élelmiszerbank közel 14 ezer adag mentett élelmiszert tud rászorulókhoz juttatni” – mondta el Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

 

A VakVarjú étteremcsalád számos sikeres karitatív akciót indított az elmúlt években. A 2020-as járvány kezdetekor a vendéglátás szektor többi szereplőjével együtt a be kellett zárniuk éttermeiket. A házhoz szállítás megkezdése után útjára indították a VakVarjú #szeretetszolgálat jótékonysági kezdeményezésüket, mellyel céljuk az volt, hogy legnehezebb helyzetben lévő családokat, gyermekeket lehetőségeinkhez mérten támogatni tudják. A program számos jótékonysági akcióban vett már részt helyi önkormányzatokkal, jótékonysági szervezetekkel együttműködve. Adományoztak például rászorulóknak digitális eszközöket, de volt, hogy 150 hajléktalan számára karácsonyi vacsorát készítettek. Büszkék rá, hogy a sokszínű karitatív tevékenységüknek köszönhetően eddig közel 2 millió forint adomány gyűlt össze.

 

 


Fotó: vakvarju.com
Lap tetejére