RSS Feed

Ferdinand Porsche ma is büszke lenne

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 11. 16. 17:32:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ferdinand Porsche ma is büszke lenne

Aston Martin DB9/Rapide/Vanquish, Chevrolet Camaro/Corvette, Ferrari 488/Portofino, Ford Mustang, Jaguar F-Type, Lamborghini Aventador, Maserati GT, Nissan 370Z/GT-R, Alpine A110. Megannyi egzotikus nevű, dögös, kétajtós modell.

Közös a fentebb felsorolt, gyönyörű autótípusokban, hogy a 13 ezer kilométernyi, jó minőségű germán sztrádákon rikán találkozni velük. Pedig az NSZK-ban az Autobahn szakaszok zömén csak ajánlott a 130 km/órás tempó. Amúgy szabad a – balesetmentes – száguldás. A Pest-Bécs táv, Berlin-Hamburg között, ideális esetben 60-70 perc alatt megtehető... Ott persze helyenként az InterCity Express is 260-vannal zakatol a sínen. Más világ!

2021-ben az EU legfürgébb, legmotorizáltabb államában nem az Alpine A110, az Aston Martin DB9/Rapide/Vanquish, a Chevrolet Camaro/Corvette, a Ferrari 488/Portofino, a Mercedes-AMG GT, vagy a Ford Mustang volt a leggyakrabban vásárolt új sportkocsi Németországban, hanem a belföldi Porsche 911 friss nemzedéke. A 70 esztendeje elhunyt névadó, cégalapító „bogaras” professzor büszke lenne márkájára. A farmotoros legendánál kevesebb fogyott az ezüst érmes Audi TT-ből, nyitott és zárt verzóban. Dobogós lett a 83 millió lakosú birodalomaban a BMW Z4-es is. A bajor országúti rakéta mögött a Porsche 718 Boxter landolt: naná, hogy 200 kilométer feletti sebességgel!

Fotó: -a-
Lap tetejére