RSS Feed

Végre kiderül a Wham! igaz története

M. A. - 2021. 11. 17. 8:00:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Végre kiderül a Wham! igaz története

Andrew Ridgeley - a világ egyik leghíresebb popduójának meghatározó tagja - most először meséli el a Wham! történetét, valamint életre szóló barátságát George Michaellel. Ridgeley most, 58 évesen írt memoárja talán megcáfolja azt a pletykát, ami szerint George és ő nem voltak barátok.

1975-ben Watfordban találkozik először a két tinédzser, George és Andrew. Az éneklés, a dalírás és a popzene iránti szeretetük arra indítja őket, hogy közösen nekivágjanak egy lehetetlen álom megvalósításának. A szeretet, a zene, a megunhatatlan „Last Christmas” és a pezsgő 1980-as évek emlékei együtt egy személyes beszámolóvá – színes képekkel -  állnak össze arról, hogy milyen is volt az élet egy poptornádóban.

 

Annak idején a két tinédzser ugyanabba az iskolába járt, és Andrew volt az, aki bátorította George-ot, hogy csináljanak egy popduót. Ebben a könyvben leírja, hogyan indultak el egy olyan úton, amelynek során aztán az egész világot bejárva sikert sikerre halmoztak, és arról is beszámol, hogyan tudtak megbirkózni a sztárság árnyoldalaival. Míg George Michael volt a középpontban, Andrew a háttérből menedzselte a Wham!-ot. Mindketten azt gondolták, hogy ennek az őrült zenei hullámvasútnak sosem lesz vége, 1986-ban mégis bejelentették, hogy vége, és a Wembley-ben több tízezer ember előtt végleg elbúcsúztak.

 

Sajnos George már nincs közöttünk, hogy cáfolja a leírtakat, vagy egyetértsen azokkal, így az olvasó kénytelen elhinni, hogy amit Andrew ír, az tényleg így történt. Egy biztos, a Wham! feloszlása után mindketten szólókarrierbe kezdtek, ahol szintén George volt a sikeresebb. Andrew mindössze egy lemezt hozott össze „Son of Albert” címmel, 1990-ben, amely korong semelyik listán sem tudott bekerülni a top 10-es mezőnybe. Ugyanakkor Andrew-nak legalább a biztos magánélet megadatott, hiszen az egykori Bananarama-lányt (Keren Woodward) vette feleségül. Igaz 2017-ben külön költöztek, ám 2019-ben sikerült megmenteni a házasságukat.

 

Érdekesség, hogy a 2019-es Múlt karácsony (Last Christmas) című filmben is feltűnt egy cameóban, illetve az egész mozi a Wham! és George Michael dalaira épül, ezzel is megőrizve George emlékét.


Fotó: -a-
Lap tetejére