RSS Feed

Négykerekű kis kedvencek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 11. 16. 9:00:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Négykerekű kis kedvencek

Noha feltűnő Németországban, hogy rengeteg a terepjáró és SUV az utakon, az alsó kategóriás modellekre is van kereslet. A piacvezető típus 2021 őszén a Fiat 500-as, melyből már négyajtós és elektromos változat is kapható.

Az olaszok – többek közt Lengyelországban és Szerbiában gyártott – kis Fiatja különösen a nagyvárosok forgalmában praktikus útitárs. Az akár 4 méternél  szűkebb placcon leparkolható, immáron négyajtós kivitelben is árúsított retró autó főleg a fiatalok és a nők körében divatos. Már a drágább, elektromos Fiat 500-asok is hozzátartoznak az utcaképhez Közép-Európában. E kategóriában ugyancsak keresett márka a Volkswagen Up. A Smart Fortwo idén ősszel bronzérmes. A kétszemélyes törpe rakétánál komfortosabb a Hyundai i10.

A méretesebb novumok mezőnyében az Opel Corsa és a Mini a sztár. De a VW Polo mellett is sokan döntenek, pláne, hogy 2022 küszöbén már több helyet kinál a wolfsburgi márka, mint a 70-es, 80-as évek ős-Golfja. Az idén az Év autója címmel kitüntetett Toyota Yaris népszerűsége is tartós Németországban, s Dél-Európa mediterrán tájain is gyakorta találkoztam ezzel a remek japán típussal.

Fotó: -a-
Lap tetejére