RSS Feed

Négy halott a Főpályaudvarnál

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 11. 16. 17:56:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Négy halott a Főpályaudvarnál

Várhatóan 2022 februárjában hoznak majd ítéletet abban a berlini ügyben, melynek német vádlottja két éve epilepsziás rohamot kapott autójában. A gázpedálra taposva mintegy 100 kilométer/órás tempóval rohant az SUV a gyalogosok közé.

A német főváros tartományi bíróságán e napokban kezdődött meg annak a 44 esztendős férfinek a pere, aki 2019 őszén járművével négy gyalogost gázolt halálra. A súlyos közlekedési baleset a nagy forgalmú, modern, berlini Főpályaudvar (Hauptbahnhof) közelében történt. Előreláthatóan 2022 elején hoznak majd ítéletet abban az ügyben, melynek német vádlottja két éve epilepsziás rohamot kapott autójában. A gázpedálra taposva – az akkor 50-es, ma már 30-as zónában – mintegy 100 kilométer/órás tempóval rohant az SUV a peches gyalogosok közé. A legfiatalabb áldozat 3, a legidősebb 64 esztendős volt. Az első tárgyalási napon könnyeivel viaskodó férfit a tragédia előtt egy hónappal műtötték meg Svájcban (jó indulatú) agydaganattal.

A vádlott szerint orvosa azt javasolta, hogy az operációt követő négy hétben ne vezessen. Ezt be is tartotta, s úgy vélte, hogy fejműtétje után már ne lesznek újabb epilepsziás rohamai. Nos, 2019 szeptemberében, fényes nappal mégis bekövetkezett a nem mindennapi közlekedési katasztrófa, melynek tucatnyi szemtanúja volt. A gondatlanságból elkövetett, többrendbeli emberöléssel vádolt gépkocsivezető maximum öt évnyi szabadságvesztéssel sújtható. Jogosítványát egyelőre nem vonta be a hatóság, de a baleset óta a férfi nem ült a volánhoz.


Fotó: -a-
Lap tetejére