RSS Feed

Santana Las Vegas-i koncertfilmje

Zsarnai Gábor - 2021. 11. 16. 8:00:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Santana Las Vegas-i koncertfilmje

A Pólus Mozi Rock Klub élőkoncertekből és koncertfilm vetítésekből álló őszi sorozatának következő állomása Carlos Santana több mint 50 éves pályafutása előtt tiszteleg. Levetítik Santana „Live at the House of Blues” című, Las Vegasban rögzített 2016-os koncertfilmjét.

A Pólus Mozi Rock Klub élőkoncertekből és koncertfilm vetítésekből álló őszi sorozatának következő állomása Carlos Santana több mint 50 éves pályafutása előtt tiszteleg. A november 19-én pénteken 19:00 órakor kezdődő Santana Esten koncertet ad a Milagro Santana Tribute Band, és levetítik Santana „Live at the House of Blues” című, Las Vegasban rögzített 2016-os koncertfilmjét, amelyben gitárvirtuóz sok év után újra a woodstock-i „klasszikus” felállásban adott fantasztikus hangulatú koncertet.

Carlos Santana a világ egyik legismertebb és legelismertebb gitárosa, munkássága több mint 50 évet ölel fel, zenekarát sokan a latin rock megteremtőjeként tartják számon. A tavalyi évben sajnos elmaradt Santana várva várt budapesti koncertje, de a hangulatról nem kell lemondania a rajongóknak, a Pólus Moziban november 19-én pénteken megrendezett tribute koncerten és az azt követő vetítésen felelevenítik ötven év legsikeresebb dalait Woodstock-tól napjainkig

Az est első részében koncertet ad a Milagro Santana Tribute Band, Magyarország, és Közép-Európa egyetlen Santana tribute zenekara, amely tíz éve van jelen a hazai zenei életben, és kezdetektől fogva legfőbb célja, hogy ezt a tüzet és egyediséget megjelenítse a színpadon. Nem csupán Santana dalokat játszanak hanem a valódi Santana koncerthangulatot idézik meg a színpadon, annak minden kellékével együtt. Varázslatos dallamok, őrjítő latin ritmusok, és az a bizonyos kitartott gitárhang… Minden együtt van egy kivételes koncerthez.

Ízelítő a tribute koncertből (Corazón Espinado c. dal): https://www.youtube.com/watch?v=J2PVetmTpmU

A koncert után levetítik a „Santana IV - Live at the House of Blues” című koncertfilmlet, amely most látható egyetlen alkalommal a mozivásznon. A 2016-os Las Vegas-i koncert különlegessége, hogy erre az alkalomra Santana olyan régi zenészbarátaival állt színpadra, akikkel évtizedekkel korábban, a hatvanas-hetvenes években zenéltek utoljára együtt. Többek között Gregg Rolie-val a Hammond orgonán, Michael Shrieve-vel a dobok és Michael Carabelloval a kongák mögött, akik mind ott voltak 1969-ben Woodstockban is Santana oldalán, és Neal Schon gitárossal, aki 1971-ben csatlakozott a zenekarhoz. Rajtuk kívül Santana jelenlegi zenekarának veterán zenészei is csatlakoztak a formációhoz: Benny Rietveld basszusgitáron, Karl Perazzo ütősökön és David K. Mathews billentyűkön, a vendég vokalista Ronald Isley volt.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=lpEKsQp7IKo   

A kirobbanó energiájú koncertfilmben olyan klasszikus latin rock slágerek dalok csendülnek fel, mint a Jingo, Soul Sacrifice, Samba Pa Ti, Black Magic Woman, Evil Ways, Oye Como Va, Everybody’s Everything.

A Pólus Rock Klub idei programsorozatában további legendás zenekarok előtt tisztelgő eseményekkel várják a zenerajongókat: november 26-án Rolling Stones est lesz a STONED tribute zenekarral és a Some Girls – Live in Texas 1978 koncertfilmmel, december 3-án Jim Morrisonra emlékeznek a The Doors esten, a Doors Emlékzenekar közreműködésével és Oliver Stone 1991-es Doors-filmjének vetítésével, végül december 17-én Led Zeppelin estet tartanak, ahol koncertet ad a Lead Zeppelin tribute zenekar és részleteket vetítenek A dal ugyanaz marad című 1976-os kultfilmből. A sorozat az NKA támogatásával valósul meg.

Fotó: x
Lap tetejére