RSS Feed

Oposszum ejtett túszul otthonában egy új-zélandi nőt

mti - 2021. 11. 15. 9:37:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Oposszum ejtett túszul otthonában egy új-zélandi nőt

A rendőrség vasárnap késő este kapott telefonhívást egy nőtől, aki elmondta, hogy "túszul ejtette egy oposszum" a Déli-szigeten lévő Dunedin városában. "Amikor kilépett a házából és megpróbált eljutni az autójáig, az oposszum nekirontott, ezért a nő bemenekült az otthonába" - idézi Craig Dinnissen főtörzsőrmestert a The Guardian.

    Amikor a rendőrök kiérkeztek és megközelítették a bejárati ajtót, egy fiatal oposszum bújt elő a sötétből és felmászott az egyik rendőr lábára. Dinnissen szerint vélhetően egy elszökött házikedvenc, vagy az anyjától nemrég elszakított egyed lehet.
    A "gyanúsított azonosítása után" a rendőrség a közeli Signal Hill területére vitte az állatot, ahol szabadon engedték, hogy elejét vegyék a "polgárok további zaklatásának". Az akció közben sem az oposszumnak, sem az intézkedő hatósági személynek nem esett baja - mondta Dinnessen.
    A fiatal oposszum valószínűleg félelemből cselekedett, nem puszta agresszióból - véli Rachel Stratton állatorvos és viselkedéskutató. "A legtöbb vadállat jellemzően elfutott volna. Kivéve, ha fiatal, mert akkor még talán csak tanulja, mit kell tenni fenyegető helyzetben" - mondta. Hozzátette: a városi környezetben az oposszumnak talán nem volt hova futnia.

Fotó: -a-
Lap tetejére