RSS Feed

Germán gólözön

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 11. 14. 8:18:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Germán gólözön

Vasárnap este Jerevánban lépnek pályára a német focisták. A házigazda örmény válogatott talán már kiheverte az őszi tragédiát! Szeptemberben ugyanis Hans-Dieter „Hansi“ Flick ügyes teamje fétucat alkalommal rezegtette meg a kaukázusi kapus hálóját Stuttgartban.

November 14-én este fúj sípjába a bíró az örmény fővárosban. A sportos visszavágó küszöbén érdemes felidézni a germán titánok menetelését a 2022-es katari világbajnokságra! Deutschland - Armenien 6:0. Vagyis a Flick fiúk a hajdani szovjet tagköztársaság labdarúgó válogatottját nagyon elgatyázták Stuttgartban. Majd Reykjavíkban 0:4-re nyertek, huszonkét vállra fektetve az izlandi amatőröket. A világbajnoki előjáték következő állomása Hamburg volt.


Október 8-án ott illett újabb diadalt (2:1) aratniuk a sasmezes matadoroknak – ezúttal Románia legjobbjai ellen. Aztán Szkopjéban 0:4, a nordikus, balkáni macedón brigáddal randizva nyertek. November 11-én Wolfsburgban Deutschland-Lichtenstein labdázás (9:0) volt. A gólzáporral egyben a volt szövetségi kapitánytól, Jogi Löwtől is szépen elbúcsúztak a drukkerek és a játékosok. Vasárnap Örményország kontra NSZK nemzetközi visszavágó Jerevánban! Jövöre pedig irány Katar!

Fotó: -a-
Lap tetejére