RSS Feed

Simán elvertük az A-csoportos olaszokat

24.hu - 2021. 11. 12. 17:07:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Simán elvertük az A-csoportos olaszokat

A jégkorong Sárközy Tamás Emléktornán Sean Simpson kapitány csapata csütörtök este remek játékkal múlta felül a papíron erősebb, A-csoportos ellenfelet. Az első harmadban még csak a küzdelem dominált, gól nem született, de a második és a harmadik harmadban egyaránt kétszer betalált a magyar jégkorong-válogatott, amelyre Olaszország csak egy góllal tudott felelni a záró felvonásban.

Sean Simpson a szövetség oldalán olvasható értékelésében kiemelte, jó meccset játszottunk.

Az első harmadban az olaszok jobbak voltak, de megfelelően reagáltunk, a második húsz percünk kiváló volt, megérdemelten vezettünk kettő nullra. Tudtuk, hogy a záró periódusban az olaszok nyomni fognak, így is tettek, visszajöttek mínusz egyre, de mi is rá tudtunk tenni még egy lapáttal. Elégedett vagyok a négy egyes győzelemmel, remek csapatmunka volt

Jégkorong, Sárközy Tamás emléktorna, 1. nap
Magyarország–Olaszország 4–1 (0–0, 2–0, 2–1)
Helyszín: Tüskecsarnok, 1103 néző.
Játékvezetők: Pálkövi Zs., Rencz, Muzsik, Kövesi.

Magyarország: Aany – Horváth M., Pozsgai / Szirányi B., Garát (1) / Kiss D., Kiss R. / Tóth G., Tóth R. – Galló 1 (1), Sebők, Kulmala 1 (1)      / Erdély      (1),      Sofron, Nagy G. 1 / Vincze P. 1, Csányi K., Magosi (1) / Nagy K., Szita, Mihály.
Szövetségi kapitány: Sean Simpson

Olaszország: Fadani – Di Perna, Trivellato / Pavlu, Spornberger / Marzolini, Soracreppa / Defrancesco, Tauferer – Frank, Mizzi, Petan / Berger1, I. De Luca (1), Felicetti / Kostner, Tedesco, Traversa / S. De Luca, Glück (1), Mantinger.
Szövetségi kapitány: Gregory Ireland

 

Kapura lövések: 40–31.
Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 3/0

 

További program:
November 12., péntek
15.00: Olaszország–Ukrajna
November 13., szombat
16.00: Magyarország–Ukrajna

Fotó: -a-
Lap tetejére