RSS Feed

NSZK: új kormány – régi kihívás

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 11. 12. 12:34:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 NSZK: új kormány – régi kihívás

Németországban tavaly óta bő 97 ezer emberéletet követelt a korona-járvány. A lakosság jó kétharmada legalább egy oltásban részesült, de sokan már a harmadik vakcina adagot is megkapták. November derekán mégis egyre több a friss fertőzött. A decemberben megalakuló új szövetségi kormányra kemény munka vár!

Berlinben, ahol eddig 4 ezer alatt maradt a koronavírus áldozatainak a száma, e héttől ismét maszkot kell viselniük az iskolák legkisebbjeinek, egészen a 6. osztályig bezárólag. A német fővárost körülölelő tartományban is romlott az egészségügyi helyzet, amióta befejeződött az őszi tanítási szünet. A legtöbb, járvánnyal összefüggő tragédiát 2020 óta Északrajna-Vesztfáliában regisztrálták. A 18 milliós régióban, immáron 18 ezer fölé szökött az elhunytak száma, s alig jöbb a helyzet Dél-Németországban.

Bajorországban a 885 ezer Covid-19 fertőzöttből közel 16,5 ezren haltak meg. Baden-Württembergben is egyre zsúfoltabbak a kórházak: ott 11 ezer felett van már az áldozatok kvótája. Jó hír viszont, hogy a keleti-tengeri Meck.-Pom. tartományban sokkal ritkábbak a súlyos esetek, mint a merkeli birodalom más tájain. A gyéren lakott ex-NDK-s vidék – amúgy – a belföldi turizmus egyik főszereplője volt 2021-ben is!

Fotó: -a-
Lap tetejére