RSS Feed

Playa de Palma: a tenger titkai

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 11. 14. 9:09:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Playa de Palma: a tenger titkai

November küszöbén is 20 fok körüli nappali hőmérséklettel csábítja a vakációzni vágyókat a Spanyolországhoz tartozó Baleárok. E hetekben már a klubok is kinyithattak és seregnyi szálloda, étterem várja a külföldi turistákat. Van bőven dolga a rendfenntartóknak. Ráadásul a Guardia Civil három vizi hulla ügyében is nyomoz.

Az Európai Unióból kifarolt britek és a skandináv polgárok, meg a németek, hollandok, magyarok is szeretik a garantált napsütést. Mallorca, Ibiza és Gran Canaria mellett a Costa del Sol és Costa Blanca is igen csábító. Az őszi iskolai szünet miatt e hetekben újabb maszkos turisták árasztották el a Baleárokat. Sokan még fürdőznek, szörföznek a szigetcsoport valamelyikén a Földközi-tengerben!

A spanyol sajtó értesülései szerint Mallorca romantikus partjainak közelében szeptember vége óta három tetemre bukkantak. Az első, középkorú asszony élettelen, oszlásnak indult testét Playa de Palma körzetében fedezték fel. A második áldozatot október elején Cabrera körzetében találták meg, miután két nappal korábban a térségben egy migránsokat szállító jármű hajótörést szenvedett. Szintén e hónapban Kap Blancnál akadtak a harmadik hullára, mely a hatósági közlemény szerint hetek óta volt már a sós vízben. A tripla rejtély megfejtése érdekében bűnügyi orvosszakértőket is bevontak az őszi, spanyolországi nyomozásba.

Fotó: -a-
Lap tetejére