RSS Feed

Berlini per

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 11. 13. 12:28:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Berlini per

A német főváros tartományi bíróságán november küszöbén kezdődött meg annak a 44 esztendős férfinek a pere, aki 2019 őszén járművével négy gyalogost gázolt halálra. A súlyos közlekedési baleset a nagy forgalmú, modern berlini Főpályaudvar (Hauptbahnhof) közelében történt.

Várhatóan 2022 februárjában hoznak majd ítéletet abban az ügyben, melynek német vádlottja két éve epilepsziás rohamot kapott autójában. A gázpedálra taposva – az akkor 50-es, ma már 30-as zónában – mintegy 100 kilométer/órás tempóval rohant az SUV a gyalogosok közé. A legfiatalabb áldozat 3, a legidősebb 64 esztendős volt. Az október végi, első tárgyalási napon könnyeivel viaskodó férfit a tragédia előtt egy hónappal műtötték meg Svájcban (jó indulatú) agydaganattal.

A vádlott szerint orvosa azt javasolta, hogy az operációt követő négy hétben ne vezessen. Ezt be is tartotta, s úgy vélte, hogy fejműtétje után már ne lesznek újabb epilepsziás rohamai. Nos, 2019 szeptemberében, fényes nappal mégis bekövetkezett a nem mindennapi közlekedési katasztrófa, melynek tucatnyi szemtanúja volt. A gondatlanságból elkövetett, többrendbeli emberöléssel vádolt gépkocsivezető maximum öt évnyi szabadságvesztéssel sújtható. Jogosítványát egyelőre nem vonta be a hatóság, de a baleset óta a férfi nem ült a volánhoz.


Fotó: -a-
Lap tetejére