RSS Feed

Frankfurt: Hertha siker

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 10. 17. 12:01:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Frankfurt: Hertha siker

Szombaton {okt. 16.} futott ki a gyepre Dortmundban a mainzi legényegylet – a térdsérült Szalai Ádám nélkül. A házigazdák 3:1-re nyertek. Az Union Berlin pedig a Wolfsburg focistái ellen őrizte meg (2:0) eddigi veretlenségét. A Freiburg kontra RB Leipzig 1:1.

Szóval Gulácsi Péter hálója csak egyszer rezgett Freiburgban. Vasárnap a Leverkusen az FC Bayernt vendégeli meg. Mint emlékezetes a vörös ördögök a hó elején Münchenben kaptak ki (1:2) a frankfurti fiúktól. Október derekán folytatódott az első osztályú német labdarúgó bajnokság izgalmas pontvadászata. A Bundesliga sztárja továbbra is a bajor brigád 24:7-es gólaránnyal. A második placcon a Leverkusen (20:7) – ők a 7. játéknapon négyszer rongálták meg a bielefeldi házigazdák rongyos hálóját (0:4).

A harmadik helyezett Borussia Dortmund (22:14) is sikerorientált, gazdag egyesület. A sárga-fekete mezes team legutóbb is győzött az Augsburg ellen (2:1) Majd a Mainzot darálták be. S hol van a tabellán Dárdai Pál klubja? Nos, a Hertha BSC 10:21-es gólaránnyal a 13. Igaz voltak már sereghajtók és 9. placcosok is. A fővárosi fiúk október 16-án a Majna-menti Frankfurtban bizonyíthatták, hogy tudnak még küzdeni(1:2)!  A magyar forradalom 65. évfordulóján Dárdai teamje a berlini Olympiastadionban az M'gladbachhal rúgja majd a bőrt.

Fotó: -a-
Lap tetejére