RSS Feed

Autó &. Amerika!

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 10. 12. 12:27:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Autó &. Amerika!

A „Made in/by Germany” modellekbe már az 50-es években – a VW Bogár révén – beleszerető amerikaiak idén is szívesen vásárolják ezt az európai típust. 2021 eddig eltelt időszakában, már bő 220 ezer Volkswagen emblémás új kocsi jelent meg az USA útjain.

Az Amerikai Egyesült Államokban októberben egyre optimistábbak a járműkereskedők. A nemzetközi dízelbotrány kapcsán egyes modellek iránt már a {2020-ban beköszöntött} koronavírus-járvány előtt is megcsappant a kereslet. Ám az elmúlt hónapokban – többek közt – a General Motors (GM) is növelte eladásait. A hazai pályán, az USA-ban hagyományosan piacvezető GM 2021 első negyedévében 3,9 százalékkal több autót értékesített. A 650 ezer frissen üzembe helyezett amerikai típus zöme, a környezetvédők bánatára továbbra sem hibrid, illetve elektromos négykerekű! A General Motors márkáinál is erősebb növekedéssel dicsekedhetnek a külhoni beszállítók. Az – Észak-Amerikában is gyártott – BMW-kből tavaly januárhoz, februárhoz, márciushoz képest ötödével többet vettek Joe Biden birodalmának polgárai.

A „Made in/by Germany” modellekbe már a véres második világháborút követően – a VW Bogár révén – beleszerető amerikaiak idén is szívesen vásárolják ezt az európai típust. 2021 eddig eltelt időszakában, már jó 220 ezer Volkswagen emblémás új kocsi jelent meg az USA útjain, ami 21 százalékos javulást jelent. Legerősebben a VW AG-hoz tartozó, sportos, divatos Audik forgalma nőtt. Noha ez a márka nem tartozik a legolcsóbb import modellek kategóriájába, így is tavaszig harmadával emelkedett a német kedvencet árusító szalonok forgalma. S a rivális Mercedesek sem ritkák a tengerentúlon!


Fotó: -a-
Lap tetejére