RSS Feed

A Bundesliga sereghajtói

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 10. 12. 17:23:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 A Bundesliga sereghajtói

A másodosztályból felkapaszkodott – kimondhatatlan nevű – SpVgg Greuther Fürth – labdarúgó csapata az utolsó a germán toplistán. Előttük a 17. placcon a VfL Bochum 1848 együttese tanyázik. Ők is balsorsú új fiúk, 4:16-os gólaránnyal.

 Az SpVgg Greuther Fürth (5:19) őszi (le)szereplése feledteti a drukkerekkel, hogy nyáron mennyire örvendtek klubjuk sikerének. A Bundesliga hétköznapok aztán megmutatták, hogy bizony hatalmas szinvonalbeli különbség van a két osztály között. Gulácsi Péter lipcsei egyesülete ugyebár második lett a múlt szezonban. Most meg hét meccs után csak a nyolcadikak a tabellán. Mögöttük Szalai Ádámék (Mainz) és a Borussia M'gladbach.

Jövő vasárnap {okt. 17.} a Leverkusen az FC Bayernt vendégeli meg. Mint emlékezetes a vörös ördögök a hó elején Münchenben kaptak ki (1:2) a frankfurti fiúktól. Szóval október derekán folytatódik az első osztályú német labdarúgóbajnokság izgalmas pontvadászata. A Bundesliga sztárja továbbra is a bajor brigád 24:7-es gólaránnyal. A második placcon a Leverkusen (20:7) – ők a 7. játéknapon négyszer rezegtették meg a bielefeldi házigazdák rongyos hálóját (0:4).

A harmadik helyezett Borussi Dortmund (19:13) is sikerorientált, gazdag egyesület. A sárga-fekete mezes team legutóbb is győzött az Augsburg ellen (2:1). S hol van a tabellán Drádai Pál klubja? Nos a Hertha BSC 8:20-as gólaránnyal a 14. Igaz voltak már sereghajtók és 9. placcosok is. A fővárosi fiúk október 16-án a Majna-menti Frankfurtban bizonyíthatják, hogy tudnak még kűzdeni! Azon a szombaton fut ki a gyepre Dortmundban a mainzi legényegylet is – a frissen műtött Szalai Ádám nélkül. Az Union Berlin pedig a Wolfsburg ellen akarja megőrizni eddigi veretlenségét.

Fotó: -a-
Lap tetejére