RSS Feed

Brigitte Bardot azt üzente

hvg.hu - 2021. 10. 08. 17:17:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Brigitte Bardot azt üzente

Kézzel írt levélben üzent a világhírű színész és állatvédő aktivista a hobbivadászoknak.Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezérelve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!

A világsztárral Nagy Natália színésznő vette fel a kapcsolatot már régebben, ugyanis két évtizede gyarapítják a kézirat- és fotógyűjteményüket a férjével. Bardot-val többször váltottak már levelet, a közelmúltban írtak neki a hazai aktualitásokról is, így került szóba a budapesti vadászati világkiállítás, amelynek kapcsán megkérdezték, mit üzenne a szervezőknek.

A színésznő, aki máig harcos állatvédő (a nevéhez többek között több százezer fókabébi megmentése kötődik, jelenleg a bonobó csimpánzok megmentésével foglalkozik) pedig válaszolt. A Blikk oldalán látható az eredeti kézzel írt levélrészletet is.

Nagy Natália a lapnak elmondta, természetesen más témáról is kérdezték Bardot-t, például kedvenc könyveiről, a szerelmeiről, és mindig kedvesen, segítőkészen válaszolt. Szerinte egyébként nem a hivatásos, hanem a hobbivadászokra haragszik, akik szerinte élvezetből ölnek.


Fotó: -a-
Lap tetejére