RSS Feed

Arcfiatalítás szikék nélkül

M. A. - 2021. 10. 07. 17:53:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Arcfiatalítás szikék nélkül

Az elmúlt évtizedekben számos bőrfiatalító eljárással bővültek az orvos-esztétikai szolgáltatások. A fejlődésnek köszönhetően ma már léteznek olyan kezelések, melyekhez a szakember nem használ sem szikét, sem injekciót, a beavatkozás pedig semmilyen fájdalommal vagy kellemetlenséggel nem jár, mégis képes hasonlóan látványos eredmény elérése.

Bőrünk egy igazán különleges szervünk, ugyanis képes folyamatosan megújítani önmagát. A bőrmegújító természetes folyamatok azonban az idő előrehaladtával lassulnak, így egyre gyakrabban jelennek meg öregségi foltok, nap okozta károsodások, ráncok és más időskori elváltozások. Ma már léteznek olyan megoldások, melyek a természetes megújulási folyamatokat fokozzák, így visszanyerhető a fiatalos, üde arc.

 

„A lézeres arcfiatalítással egyenletesen és pontosan tudjuk eltávolítani a sérült rétegeket a bőrről, így a mélyebben fekvő, fiatalabb rétegek kerülnek a felszínre, ami stimulálja a bőr természetes gyógyulási folyamatait, ezáltal simább, feszesebb és ragyogóbb megjelenést eredményez” – mondja a Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

 

A frakcionált lézeres bőrfiatalítás során számos mikroszkopikus, a mélyebb rétegekig terjedő lyuk jön létre a bőrön, amely stimulálja a megfelelő gyógyulási folyamatokat, ezáltal pedig a bőr megfiatalodását.  „A frakcionált lézeres bőrfiatalítás csupán enyhe kellemetlenséggel jár és a gyógyulási idő rövidnek mondható, azonban kezelés után fontos a bőr megfelelő védelméről gondoskodni – különösen oda kell figyelni a megfelelő fényvédelemre. A kezelés az őszi-téli időszakban végezhető el a legbiztonságosabban, de a fényvédő használata a napfényszegény hónapokban is kulcsfontosságú. Olyan termékeket érdemes használni, melyek megszűrik az UVA és UVB sugarakat, védelmet biztosítva ezzel a bőr számára” – teszi hozzá a szakember.

 

A lézerrel kezelhető a teljes arc, de akkor is alkalmazható, ha a páciens csak szemek és a száj körüli vagy a homlokon megjelenő elszórt ráncok ellen szeretne tenni. A kezelt bőrfelület nagyságától függően a kezelés mindössze 30-60 percet vesz igénybe, a gyógyulási idő pedig általában 10-21 napig tart. Az arc megduzzadhat, de ez természetes reakció, és jéggel a duzzanat mértéke csökkenthető. 12-72 órával a beavatkozás után a bőrfelület viszkethet, majd 5-7 nap után a bőr szárazzá válhat és hámlás alakulhat ki. A bőrpír általában két-három hónap alatt teljesen elhalványodik, de ez idő alatt sminkkel elfedhető. 

 


Fotó: New Beauty/purecom
Lap tetejére