RSS Feed

Francia szerelem: Horgas Eszter és Talamba

Kurcz Orsi - 2021. 10. 05. 9:45:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Francia szerelem: Horgas Eszter és Talamba

Az Örömzene sorozat következő epizódjában, október 8-án a Talamba Ütőegyüttes és Horgas Eszter lép színre a Francia szerelem című romantikus előadással.

Tűz, szenvedély, szerelem… A méltán elismert, Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes ezúttal a nemzetközi hírű fuvolaművésszel, Horgas Eszterrel kápráztatja el a közönséget. A Francia szerelem című előadás ráadásul nem csak, hogy különlegesen romantikus hangulatba hozza a hallgatót, hanem tulajdonképpen egyfajta időutazásra is hívja a francia impresszionizmus korába, sok-sok ötlettel, egyedülálló zenei megoldással, időnként az eredeti elgondolástól eltérve, áthangszerelve, amolyan „Talambásan” fűszerezve. Az este során felcsendülnek többek között Ravel, Bizet, és más népszerű francia zeneszerzők fülbemászó dallamai. Megelevenedik Carmen, a gyönyörű, de könnyelmű cigánylány szerelmi története a fuvola és a közel ötszáz ütőhangszer segítségével, majd azt is átélheti a közönség, hogy miről álmodozott egykoron Debussy..

A bevételt a Művház dolgozói nemrégiben elhunyt kolléganőjük, Witzenleiter Julianna családjának támogatására ajánlja fel.


További információ: https://koskarolymh.hu/esemeny/horgas-eszter-es-a-talamba-utoegyuttes-koncertje/


Fotó: -a-
Lap tetejére