RSS Feed

Hollywood Liverpoolban

mti - 2021. 10. 02. 8:00:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hollywood Liverpoolban

Az Észak Hollywoodja akar lenni az angliai Liverpool, ahol pénteken új film-és tévéstúdió nyílt meg, a beruházás 17 millió fontba (6,8 milliárd forint) került - olvasható a BBC News honlapján.

A Depot nevű stúdió két 1858 négyzetméternyi színtérből áll, és az önkormányzat előzetes számításai szerint 24 millió fonttal fogja növelni a térség gazdaságát és 360 új munkahelyet teremt.
    Az északnyugat-angliai városban az elmúlt években számtalan filmet és televíziós sorozatot forgattak, köztük például a Ki vagy, doki sorozatot, vagy a Batman filmek 2022-ben mozikba kerülő újabb epizódját Robert Pattinson és Colin Farrell főszereplésével.    
    A város egyes részeit korábban átformálták például New York képére a Legendás állatok és megfigyelésük című film forgatásához. Jelenleg a Funny Girl című film új változatát forgatják a városban Gemma Arterton főszereplésével.     
    "Az a nagyratörő tervünk, hogy segítsük térségünket az Észak Hollywoodjává alakítani. Örökségünk, építészetünk, tehetségünk és lakóink mindig segítettek abban, hogy film- és televíziós produkciókat vonzzanak a világ minden tájáról"  - hangoztatta Steve Rotheram, Liverpool város térségének polgármestere.


Fotó: theguideliverpool.com
Lap tetejére