RSS Feed

Hertha – három a magyar igazság

Mogyorósi Géza - 2021. 09. 14. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hertha – három a magyar igazság

Három vesztes rangadó után, három gólt lőtt a Bochum gárdájának a Hertha BSC. S így három pontot szereztek szeptember derekán. Kellet már a siker, hiszen Fredi Bobic a berlini labdarúgó klub új menedzsere és egyes drukkerek a keménység hiánya miatt ostorozták a team magyar vezetőedzőjét.

Más rajongók éppen Dárdai Pali higgadtságát, türelmét méltányolják, Kérdés, hogy a Spree-nél szeptemberben valóban olyan trénerre van-e szükség a Bundesliga tabella sereghajtójánál, aki megbocsájtó, mint „apa a hülye gyermekével”? Hiszen az első három játéknapon zsinórban minden meccsét elvesztette a Hertha BSC az első osztályú német labdarúgó bajnokság 2021/2022-es őszi idényében. Vajon az augusztusi silány játékot követi-e igazi feltámadás? Avagy a fővárosi klub ősszel meneszti a januárban „mentőangyalként” érkezett/visszatért sportembert? Tény, hogy komoly nyomás nehezedik Dárdaira. A helybeli sportsajtó munkatársainak a magyar főtréner az 5:0-ás bajorországi kudarc után leszögezte: „Münchenben a félidőben sokkoló volt a játékosaim elbizonytalanodása. Ezt nem éreztem a korábbi hetekben. Erőt kell mutatnunk! Természetesen nem erőszakos foci kell, de harciasabb kűzdelem.”
Pali és Fredi öreg motorosok a gyepen és a pálya szélén. Az a tény, hogy vasárapig nem tudtak pontot szerezni, és a toplista 18. helyén szomorkodtak. Dárdai dilemmája: menni, vagy maradni? „Nem vagyok a kispadhoz ragadva. Éppen kisegítem a csapatom... Én egy kis edző vagyok, egy a kedvesebbik fajtából. Addig dolgozom, amíg szükség van rám. S ha egy egészen nagy tréner érkezik, akkor Pál azonnal visszatér a fiatalokhoz, s edzi az U16-os teamet, mint korábban. Nem kívánok senkinek a terhére lenni a klubomnál” - fogalmazott Dárdai az FC Bayern elleni brutális vereséget követően.
Nekem tetszik a magyar ex focista szerénysége, ám a Hertha BSC támogatói, vezetői, drukkerei, akár puhányságnak is vélhetik Dárdai visszatérően barátságos, már-már aranyosan szimpatikus nyilatkozatait. Eközben a nyári 14. placcról még hátrább sikerült laviroznia csetlő-botló tanítványait, ami a Bundesligában – végre nézők előtt – rossz hangulatot kelt a legendás berlini Olympiastadionban. Legutóbb szeptember 12-én a Bochum ellen javíthatott aktuális (negatív) mérlegén a 45 éves tréner. Sikerült, idegenben (1:3) győzött Pali klubja. Hajrá srácok, fog ez menni!

Fotó: -a-
Lap tetejére