RSS Feed

Repülőhollandi vb: Majthényi és Domokos ismét aranyérmes

mti - 2021. 09. 12. 14:00:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Repülőhollandi vb: Majthényi és Domokos ismét aranyérmes

A Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős nyerte a spanyolországi Alteában rendezett vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságot. A ko.ronavírus-járvány miatt a tengerentúli vitorlázók nem utaztak el Európába.

A magyar szövetség honlapja szerint a Spartacus VE párosa a megrendezett kilenc futamból hetet megnyert, kétszer pedig második lett, így órási fölénnyel győzött.
    A koronavírus-járvány miatt a tengerentúli vitorlázók nem utaztak el Európába, így ezúttal csupán hat nemzet 34 hajója indult a világbajnokságon, köztük öt magyar egység. Az ezüstérmes a német Kai Uwe Ludtke, Kai Schäfers páros lett, a bronzérmet a spanyol Francisco Martinez Torregrosa, Jose Luis Ruiz Giron kettős nyerte.
    A magyar indulók közül Ziegler János és Czeizel Balázs a kilencedik, Süli András és Papp Dávid a 13., Tenke Péter és Polgár Csaba a 14., Gáborjáni Szabó Gábor és Pfeningberger András pedig a 19. lett.
    Majthényi és Domokos idén éppen harminc éve versenyeznek együtt, és immár húsz világ- és Európa-bajnoki aranyérmük van. Első világbajnokságukat Adelaide-ben nyerték 1994-ben.
    "Kisebb volt a mezőny a szokásosnál, de sok nagy ellenfelünk itt volt. A németekkel, a hollandokkal küzdöttünk a legtöbbet, de például a spanyol páros nagyon érezte a helyi viszonyokat" - nyilatkozta Majthényi.
    Hozzátette, a gyenge szelet óriási lökések kísérték, ezért nagyon nehéz és trükkös volt a hajóvezetés.
    "Mi már tapasztaltunk ilyet, de akik például tavakról jöttek, azoknak nagyon nehéz lehetett ezekhez alkalmazkodni" - magyarázta.
    Megjegyezte, talán az egyik legnehezebb, fizikailag legkimerítőbb versenyük volt ez pályafutásuk során, mert a futamok a megszokott 45-50 perc helyett másfél-két órán keresztül tartottaka 30 fok feletti hőségben.

Fotó: hajozas.hu
Lap tetejére