RSS Feed

Wedding: vadmarha a volánnál

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 09. 13. 12:07:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Wedding: vadmarha a volánnál

Gyorshajtás miatt akartak kontrollálni a német zsaruk szeptemberben egy berlini autóst, ám a férfi a fék helyett a gázpedálra taposott. A rendőrségi járműnek ütköző sofőr további gépkocsikban is kárt tett, majd gyalogosan próbált meg elmenekülni az egyenruhások elől.

Az éjszakai akció során sokkot kapott az a rendőr, akinek szolgálati járgányát meggyűrte a hullarészeg, 40 esztendős polgár. Az őrizetbe vételekor erősen alkoholtól bűzlő férfi jogosítványt nem tudott felmutatni. A kora őszi berlin-weddingi kalandban a szirénás kocsin kívül, további négy autó és féltucat bicikli rongálódott meg. Három moped is tönkrement a legendás fővárosi munkáskerületben.

A 3,8 milliós Spree-metropoliszban a kivilágítatlan kerékpárosok, a versenyző-gyorshajtó motorosok, autósok sok gondot okoznak. A túlterhelt és más régiókhoz képest rosszul fizetett panduroknak az ittasvezetőkkel is gyakorta akad dolguk. Viszonylag új jelenség, hogy már nem csak a bringások, de az elektromos rolleresek is a járdán közelekednek frászt hozva a gyalogosokra. 
Fotó: -a-
Lap tetejére