RSS Feed

Lipcse: szombat esti láz

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 09. 11. 12:44:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lipcse: szombat esti láz

Nehéz meccs vár a hétvégén Gulácsi Péterre. A magyar válogatott kapusa ismét az RB Leipzig hálóját védi. Ellenfelük a festői Dél-Németországból zarándokol el Szászországba. Az ős-NSZK és az ex-NDK városainak csatája bő három évtizeddel a berlini fal leomlása után is felkorbácsolja a szurkolók vérnyomását!

Addig is, amíg szombaton 18:30-kor sípjába fúj a bíró Lipcsében, lássuk az aktuális helyzetet! A 4. játéknap küszöbén az első osztályú német labdarúgó bajnokság tabelláját a Wolfsburg, Leverkusen, München trió uralja. A 18. - utolsó - placcon a Dárdai Pál vezette Hertha BSC tököl. Három vesztes mérközésük mérlege 2:10-es gólarány. Szeptember második hétvégéjén változhat a toplista!Ugyanis az őszi szezonban sikeres leverkuseni fiúk a dortmundi srácokkal randevúznak majd. Az Union Berlin pedig az augsburgi vendégeknek tarthat tornaórát. Azon a szombaton lesz a Freiburg kontra Köln csata, valamint a Hoffenheim - Mainz rangadó – immáron néhány tízezer néző előtt! 

A Bundesliga tabellát vezető Wolfsburg hősei idegenben, a Fürth együttesénél szántják majd a gyepet. A kellemes vénasszonyok nyarát ígérő német meteorológusok a koraőszi ídőjárást még csak-csak meg tudják jósolni, ám a szeptember 11.-i RB Lepzig – FC Bayern meccs eredménye nehezen tippelhető meg.  Gulácsi Péterék jelenleg csak tizedikek azon a toplistán, ahol a nyáron a második placcon végeztek a müncheni vörös ördögök mögött. Dárdai fővárosi klubjának vasárnap este Bochumban kéne győznie. Pláne, hogy Fredi Bobic a Hertha új menedzsere – egyelőre – türelmes magyar barátjával, s nem tervezi Pali menesztését a team eddigi zsönge teljesítménye miatt.


Fotó: -a-
Lap tetejére