RSS Feed

Véres erkély jelenet

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 09. 10. 17:22:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Véres erkély jelenet

A hajdani NDK kies tájain szeptemberben sem unatkoznak a mentősök és a zsaruk. E hó elején egy kilenc sérüléses balesethez riasztották a szakembereket Szászországban. Egy harmadik emeleti erkély szakadt le ugyanis a bulizó rokonság alatt.

Bautzenben szerencsére csupán egy 50 esztendős férfi szenvedett súlyos sérülést akkor, amikor a második emeletre rázuhat a – vélhetően túlterhelt – családi ház legfelsőbb balkonja. A 4 és 61 év közötti sebesülteket kórházba szállították. A közlekedési rendőröknek is akad dolguk bőven. Lipcsében egy gyengén kivilágított motorost meszeltek le. Utasa megúszta a kontrollt, mert elmenekült. Ám a lopott masina „sofőrje” lebukott.

Hamar kiderült, hogy a Yamaha-lovag nem rendelkezik érvényes jogsival Ráadásul kábítószert is fogyasztott. Sőt az NSZK-ban tiltott könnygáz fajta is megbújt tarsolyában. Az már csak természetes, hogy a bódult 23 éves német ifjú hamis személyi adatokkal tréfálta meg az egyenruhásokat. Azok meg - ilyen humortalan a közeg, ha hazudoznak neki - bilincsbe verve vitték vérvételre a cseppet sem szelíd motorost.


Fotó: -a-
Lap tetejére