RSS Feed

A német foci szép pillanatai

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 09. 10. 13:20:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A német foci szép pillanatai

Múlt hónapban elstartolt a Bundesliga 2021/22-es idény: lássuk, hogy mely labdarúgó csapatok voltak a legeredményesebbek legutóbb!? A bajor gólgyárosok mögött Willi Orbánék lipcsei egyesülete végzett. Igaz az RB Leipzig csak egy hajszállal előzte meg a bronzérmes Borussia Dortmundot.

Az FC Bayern kilencedszer lett zsinórban az NSZK legsikeresebb gárdája. A müncheni milliomosok 99:44-es gólaránya magáért beszél. A dél-német team eddigi trénere perceken belül a nemzeti tizenegyet edzi már. Hans-Dieter „Hansi“ Flick Jogi Löwtől vette át e nyáron a válogatott irányítását. Pár hete elstartolt a 2021/22-es idény: lássuk, hogy mely csapatok voltak a legeredményesebbek legutóbb!? A bajor gólgyárosok mögött Gulácsi Péterék lipcsei egyesülete végzett. Igaz az RB Leipzig csak egy hajszállal előzte meg a bronzérmes Dortmundot. Alig csúszott le a dobogóról a VfL Wolfsburg és a frankfurti fiúkórus.

Az első osztályban játszó két fővárosi team közül az FC Union Berlin volt a jobb – a Leverkusen mögött hetedikek lettek a Bundesliga tabellán. Ott, ahol Dárdai Pál Hertha BSC-je a 14. placcon landolt. A magyar vezetőedző megmentette szeretett klubját a kieséstől. A balatoni vakációt követően Pali megint lecsüccsenhetett az Olympiastadion kispadjára! Sajna eddigi néhány meccsüket elvesztették! Bezzeg a Werder Bremen és az FC Schalke kizuhanva az első osztályú német labdarúgó bajnokságból a mostani szezonban a Bundesliga 2.-ben folytathatja – kevesebb gázsiért – a gurigázást. Helyükre a  Bochum és a  Greuther Fürth stoplis titánja tolták fel magukat, vállalva, hogy hamarosan Gulácsiékkal, Dárdaiékkal randevúznak a gyepen. Történelmi megjegyzés: a friss idény hatvan esztendővel azután startolt, hogy a német fővárosban - 1961. aug. 13. - megkezdődött a fal felhúzása. Ennek öröksége, hogy a Bundesliga két Spree-parti teamje a jobban szereplő, „keleti” Union Berlin és a „nyugati” Hertha.

Fotó: -a-
Lap tetejére