RSS Feed

Hamlear a Bartók Kamaraszínházban

Bartók Kamaraszínház - 2021. 09. 12. 13:00:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hamlear a Bartók Kamaraszínházban

21. szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján mutatja be a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház a HAMLEAR, A DÁN KIRÁLYFIBÓL LETT BRIT KIRÁLY című darabot.

Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba darabját Őze Áron rendezte. Az előadás a Bartók Kamaraszínház és a Gyulai Várszínház koprodukciója. Főbb szerepekben: Koltai Róbert, Nagy Ervin, Vasvári Csaba, Papp János, Ágoston Péter, Kovács Vanda, Marjai Virág, Alberti Zsófi, Sipos Imre és Jegercsik Csaba.
A színdarab Shakespeare két művének – Hamlet és Lear király – cselekményét fűzi egybe, azok egymásra rímelő viszonyait, konfliktusait összehangolva kínál egy nagyívű, a főhős ifjúkorától öregkoráig tartó, burleszk elemekkel át- meg átszőtt, ugyanakkor finom és igényes paródiát. Mindezzel együtt az irodalmi persziflázs csak kerete a műnek – a középpontban nagy emberi kérdések: a szülő-gyermek kapcsolat, a viszonzatlan érzelmek, a megfelelési vágy, az öregedéssel való szembenézés Shakespeare-i pillanatainak tragikomikus újrafeldolgozása áll.

A bemutató időpontja: 2021. szeptember 21. (Magyar Dráma Napja) 19 óra
Helyszíne: Bartók Kamaraszínház, 2400 Dunaújváros, Bartók tér 1.

Fotó: bartokszinhaz.hu
Lap tetejére