RSS Feed

A legjobb magyar logók egy kötetben

M. A. - 2021. 09. 08. 13:02:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A legjobb magyar logók egy kötetben

A képzőművészeti ágaknak, ezen belül is az alkalmazott grafikának egyik fő területe a logótervezés. Erre a szakterületre, a tervezés és a logók csodálatos, ugyanakkor kihívásokkal teli világába visz el bennünket egy nem mindennapi könyv.

A magyar logók kiadványban kiemelkedő színvonalú logókat és emblémákat ismerhetünk meg, amelyekben az a közös, hogy magyar alkotók készítették. 680 nívós alkotás, melyet a logópályázatra érkezett közel 4000 pályaműből neves szakmai zsűri választott ki. Láthatunk ismert klasszikusokat (pl.: Unicum, Richter Gedeon, Orion, Törley), sőt a legmodernebb (többek között a Katti Zoób, Pannon Lapok vagy a Toman Diet) grafikákat is.

 

Mindezek mellett megismerhetjük a szakma neves képviselőinek gondolatait a logó fogalmáról, a jó logóról, annak készítéséről, megtudhatjuk, hogyan készül és mitől lesz valóban egyedi egy ilyen embléma. A könyv szerzője, Vasvári Péter Aranyrajzszög-díjas magyar grafikusművész otthonosan mozog a témában, hiszen több mint 20 saját tervezésű logót készített és számos díjjal is rendelkezik, valamint munkái, tanulmányai oktatási anyagként is szolgálnak.

 

A sokoldalú kötet hasznos kezdő grafikusok számára és mindazoknak, akik szélesebb körben meg akarnak ismerkedni a hazai logóval és a készítés fázisaival.

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére