RSS Feed

Hetespárbajban nyert a Veszprém

NS - 2021. 09. 06. 16:56:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hetespárbajban nyert a Veszprém

A Telekom Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda SEHA Ligában, miután 27-27 után büntetőpárbajban 4-2-re legyőzte a horvát PPD Zagreb csapatát a Zadarban rendezett négyes döntő vasárnapi játéknapján.

Az MTI beszámolója szerint a mérkőzés első találatát a veszprémi csapat szerezte – amelynek keretéből csak a dán Rasmus Lauge Schmidt hiányzott –, de a horvátok azonnal fordítottak, és a folytatásban ők kezdeményeztek, náluk volt a vezetés. A magyar együttesnek kapaszkodnia kellett, és többször sikerült ugyan egyenlítenie, de a vezetést csak a 21. percben tudta átvenni, viszont 10-10 után 4-1-es etappal meglépett, és a szünetben 15-13-ra vezetett.

A fordulás után is maradt a küzdelmes, kiegyenlített játék, amelyben a Veszprém őrizte előnyét, de a zágrábiak ott voltak lőtávolon belül. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt aztán a horvát gárda egyenlített, és mivel a kiélezett végjátékban sem jutottak dűlőre egymással a felek, a hatvan perc letelte után következett a büntetőpárbaj. Utóbbit 4-2-re úgy nyerte meg a Veszprém, hogy az ötödik horvát dobóra már nem is volt szükség.

A Veszprém legeredményesebb játékosaként Omar Jahja és Petar Nenadic egyaránt hét-hét góllal zárta a finálét, illetve a büntetőpárbaj során is eredményesek voltak. Utóbbiban veszprémi részről még Gasper Marguc és Kentin Mahé értékesítette a saját dobását, egyedül Manuel Strlek hibázott.


Fotó: Vörös Dávid / handballveszprem.hu
Lap tetejére