RSS Feed

Portugália is túl erős volt Katarnak

NS - 2021. 09. 05. 17:42:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Portugália is túl erős volt Katarnak

A Cristiano Ronaldo nélkül kiálló Portugália 3–1-re legyőzte Katart Debrecenben felkészülési mérkőzésen.Portugália is túl erős volt a Debrecenben vendégeskedő Katarnak. A mérkőzést Bogár Gergő vezette, jól, arról nem ő tehetett, hogy kétszer is meg kellett villantani a piros lapot.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Katar–Portugália 1–3 (0–2)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 14 000 néző. V: Bogár Gergő
Katar: Barsam – al-Ravi, Kuki, Abdelkarim Hasszan – Miguel (Koder, 88.), al-Ahrak (J. Hasszan, 45.), Budiaf (Madibo, 88.), Hatim, Elamin – Almoez Ali, Afif. Szövetségi kapitány: Félix Sánchez
Portugália: A. Lopes – Semedo, Danilo Pereira, D. Duarte, Nuno Mendes (R. Guerreiro, 81.) –  R. Neves (Rúben Dias, 68.), Joao Moutinho (Bruno Fernandes, 59.), Joao Mário (Trinacao, 68.) – G. Guedes (Rafa Silva, 81.), André Silva (Diogo Jota, 59.), Otávio. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: Abdelkarim Hasszan (61.), ill. André Silva (23.), Otávio (25.), Bruno Fernandes (88. – 11-esből)
Kiállítva: Barsam (43.), Kuki (87.)
Ugyan Cristiano Ronaldo nélkül érkezett meg ismét Magyarországra a portugál válogatott, de sokan várták a csapatot Debrecenben, és sokan látták őket a Nagyerdei Stadionban is. Debrecennek már napok óra vendége a katari válogatott, amely már a jövő évi világbajnokságra készül, és mivel rendezőként nem kell selejtezőket játszania, Európában készül fel a várva várt eseményre.

Fernando Santos, a portugálok mestere a teljes legutóbbi kezdőcsapatát lecserélte, ami nem csoda, hiszen a portugálok két világbajnoki selejtező között érkeztek erre a mérkőzésre. Az már inkább meglepő volt, hogy sokkal jobban kezdtek a katariak, különösen Akram Afif   villogott, de társai nem céloztak eléggé pontosan. Bezzeg az európai csillagok: előbb André Silva, majd Otávio fejelt gólt Abdelkarim Hasszan hibájából.

A katari védő a második félidőben kárpótolta társait egy szép fejes góllal, majd következtek a szokásos csereberélgetések.
Diogo Jota és Bruno Fernandes is komolyan vette a mérkőzést, előbbi kihagyott két helyzetet, utóbbi értékesített egy büntetőt.
A mérkőzést Bogár Gergő vezette, jól, arról nem ő tehetett, hogy kétszer is meg kellett villantani a piros lapot: előbb a tizenhatos előtt szabálytalankodó kapusnak, Mesal Barsamnak, majd a büntető megítélése után vállalhatatlan módon reklamáló védőnek, Bualem Kukinak.

Fotó: -a-
Lap tetejére